După două seturi, campioana Remat Zalău s-a distrat în capitală

CSM Agronomia Bucureşti-Remat Zalău 1-3 (21-25 , 25-18 , 11-25 , 13-25)

Remat Zalău a urcat pe poziţia a trei a clasamentului după victoria în patru seturi, scor 3 – 1, obţintă sâmbătă seara, pe terenul formaţiei CSM Agronomia Bucureşti. Pentru formaţia pregătită de Aurel Vlaicu este primul succes obţinut în deplasare de la numirea tehnicianului zălăuan în funcţia de antrenor principal.
Partida din Sala Agronomia a început bine pentru zălăuani, care s-au desprins la 8-4, graţie jocului foarte bun a lui Peter Nagy. Din acel moment, gazdele au fost într-o permanentă cursă de urmărire, care a dat roade, tabela arătând la un moment dat 21 egal. Mihai Gheorghiţă a servit excelent şi Rematul a realizat 4 puncte consecutive impuându-se la 21 pentru 1-0. De remarcat că în primul set gazdele au greşit nu mai puţin de 7 servicii.
În al doilea set gazdele au început să servească mai bine şi rezultatele au început să apară pe tabelă, acolo unde CSM-ul s-a desprins rapid 12-8. În continuare Didorciuc şi Alecsăndruţ au fost inspiraţi în atac şi gazdele egalau la seturi după un act câştigat la 18. Este adevărat că bucureştenii au beneficiat şi de două greşeli ale arbitrilor, însă nu acesta a fost motivul pentru care Rematul a pierdut setul.
De la 1-1, a fost o singură formaţie pe teren, Rematul care s-a impus clar profitând de starea de neputinţă instalată în tabăra gazdelor. Trebuie spus că în setul patru, zălăuanii au avut chiar şi 7-0.
Cu această victorie Rematul urcă pe locul 3, în timp ce CSM-ul rămâne în afara primelor 8 locuri.
Vicenţiu Dumitrescu, antrenor CSM Bucureşti: “De la început ştiam că vom întâlni o echipă puternică, care are prima şansă. În primul set am greşit foarte mult la serviciu şi cred că aici s-a făcut diferenţa deşi la un moment dat am egalat la 21. A urmat setul doi în care am jucat mult mai bine şi am egalat. Din setul trei au interevnit nişte greşeli la construcţie şi jocul s-a rupt. Din păcate din acel moment nu am mai fost gaşca nebună, aşa cum am fost în alte meciuri. Sper ca mâine să fie altceva şi să facem un joc bun”.
CSM Bucureşti: Andrei Butuc, Andrei Alecsăndruţ. Marius Măcicăşan, Petrişor Macovei, Marius Drăghici, Igor Didorciuc şi Milos Gavrilovic (libero) . Au mai jucat: Claudiu Dumitru, Gabriel Bontea, Alexandru Mihărtescu şi Veniamin Aldea. Antrenori: Vicenţiu Dumitrescu şi Corneliu Andrieş
Aurel Vlaicu, antrenor Remat: “Mă aşteptam să câştigăm 3-0, dar este bine că ne-am impus de trei puncte. În setul doi am făcut nişte greşeli mari, însă cred că şi arbitrii au avut două decizii care ne-au defavorizat. Nu ne gândim pe ce loc vrem să terminăm sezonul regulat. Eu vreau să luăm fiecare meci în parte, să evoluăm bine şi la final să tragem linie”.
Remat Zalău: Andrei Stoian, Peter Nagy, Mihai Gheorgiţă, Fabian Birău, Vlad Tebieş, Paulo Veloso şi Adrian Feher (libero). Au mai jucat: : Marcos Barbosa, Şerban Paşcan, şi Mihai Mărieş. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Ovidiu Macarie

Leave a Comment