După cinci ani, CSM Zalău speră într-un nou titlu la maraton

Clubul Sportiv Municipal Zalău a obţinut ultimul titlu la Campionatul Naţional de Maraton în 2009, Paula Todoran făcând echipă la acea vreme cu Nicoleta Petrescu şi Andreea Barna. Clubul condus de Silviu Mureşan ar putea reedita duminică performanţa obţinută în urmă cu cinci ani, Paula Todoran, Daniela Cîrlan şi Liliana Danci fiind cele trei atlete care vor reprezenta clubul zălăuan la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Maraton, programat duminică, la Bucureşti.
„Nu am avut foarte mult timp de recuperare, fiindcă am făcut pregătire specifică pentru Campionatul Naţional de Maraton de duminică. Anul trecut am alergat două astfel de curse, la Campionatul Balcanic şi la Maratonul de la Pisa. La ediţia din acest an îmi doresc să îmi îmbunătăşesc timpul de anul trecut, dar şi îmi îndeplinesc obiectivul propus la nivel de club – câştigarea unei medalii. Este o bucurie să avem şi o echipă la acest maraton, după mult timp în care nu am mai avut aşa ceva. Alături de mine vor face parte din echipă Daniela Cîrlan şi Lliliana Danci. Pot spune că suntem cele mai titrate atlete din România în această probă, ceea ce ne dă dreptul să sperăm la o medalie de aur. Maratonul nu este o cursă uşoară, pentru că se aleargă pe o distanţă de 42 de kilometri şi 195 de metri. Este o cursă de sacrificiu. Plec cu încredere şi sper să-mi pot apăra titlul de campioană obţinut în 2012, fiindcă la ediţia de anul trecut nu am participat”, ne-a declarat Paula Todoran.
La fel de încrezătoare părea şi Daniela Cîrlan. „Voi încerca să iau o medalie la individual şi să câştigăm locul întâi cu echipa”, a afirmat sportiva care a obţinut cel mai bun timp într-o cursă de maraton în 2008, parcurgând cei peste 42 de kilometri în două ore, 36 de minute şi 14 secunde.
Cele două atlete vor face echipă cu Liliana Danci, sportivă cu dublă legitimare la CSM Reşiţa – CSM Zalău.

One Thought to “După cinci ani, CSM Zalău speră într-un nou titlu la maraton”

  1. Anonim

    Mult, mult succes, Paula!
    Carmen A.

Leave a Comment