Duel de cupe europene în Sala Sporturilor din Zalău

După doi ani de pauză, Sala Sporturilor va găzdui miercuri seara un nou meci de volei în cupele europene. Vicecampioana României va primi vizita turcilor de la Galatasaray Istanbul, într-un meci contând din cadrul 16-imilor Cupei CEV.

Învinsă cu scorul de 1 – 3 în manşa tur, după ce a condus cu 1 – 0 la seturi, Volei Municipal Zalău speră să acceadă în faza următoare a Cupei CEV, chiar dacă pentru a obţine calificarea este nevoită să joace şi un „set de aur” în faţa turcilor de la Galatasaray Istanbul. Zalăul a funcţionat aproape perfect în primul act disputat în Turcia, după care jocul nu a mai arătat la fel de bine, iar turcii au ştiut să profite de fiecare greşeală a formaţiei de la poalele Meseşului. Jucătorii pregătiţi de bulgarul Stoyan Stoev speră ca situaţia să nu arate la fel şi în partida de miercuri seara.
„Va fi un joc destul de greu, fiindcă vom fi nevoiţi să jucăm şi un „set de aur” pentru a ne califica mai departe. În meciul tur am câştigat primul set, după care jocul nu a mai funcţionat la fel de bine. Chiar dacă am pierdut cu 1 – 3 în Turcia, privim încrezători jocul de la Zalău. Galatasaray Istanbul nu este o echipă de speriat, dar va trebui să jucăm foarte bine pentru a ne impune”, a declarat universalul Zalăului, Ciprian Matei.
„Galatasaray Istanbul este un club cu tradiţie, dar echipa pe care o are în acest an nu cred că va pune mari probleme altor formaţii din Europa. Echipa din Turcia a prestat un joc foarte bun în tur, iar noi nu ne-am aflat în cea mai bună formă. Cred că ne vom revanşa în meciul retur, de la Zalău”, a afirmat şi libero-ul Adrian Feher.
La fel de încrezător este şi căpitanul Leonardo Dal Bosco.”Ne-am pregătit intens pentru acest meci şi cred că putem obţine un rezultat mai bun decât la Istanbul. Vreau să le mulţumesc suporterilor care ne susţin şi îi învit la sală pentru partida retur. Sunt convins că ei vor fi al şaptelea jucător al nostru”, a precizat jucătorul brazilian.
Dacă va trece de Galatasaray Istanbul, Volei Municipal Zalău va întâlni în optimile de finală ale Cupei CEV câştigătoarea dintre echipa olandeză, Landstede Zwolle şi elveţienii de la Lausanne UC. Formaţia elveţiană s-a impus în tur cu scorul de 3 – 0 pe terenul olandezilor.
Dacă va fi eliminată de formaţia turcă, echipa zălăuană va întâlni în 16-imile Cupei Challenge învingătoarea dintre BK Tromso (Norvegia) şi Gentofte Volley (Danemarca). Norvegienii au pierdut în tur cu scorul de 0 – 3 pe teren propriu.
Meciul dintre Volei Municipal Zalău şi Galatasaray Istanbul este programat la ora 18, în Sala Sporturilor şi va fi oficiat de cuplul format din croatul Balandzic Predrag şi polonezul Janik Tomasz.

Steaua Roşie Belgrad, ultima adversară din cupele europene

Volei Municipal Zalău nu a evoluat în cupele europene în sezonul anterior, chiar dacă obţinuse calificarea în Cupa CEV, a doua competiţie europeană ca valoare. Zălăuanii au evoluat, însă, în urmă cu două sezoane în această competiţie europeană, întâlnind în 16-imile de finală formaţia rusă, Guberniya Nizhniy Novgorod. Echipa pregătită la acea vreme de Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae a fost eliminată în primul tur, evoluând apoi în 16-imile Cupei Challenge. Adversara zălăuanilor a fost Steaua Roşie Belgrad, de care Volei Municipal a dispus cu scorul de 3 – 0 în meciul tur. A pierdut, însă, cu acelaşi scor returul din Serbia, cedând şi „setul de aur” cu scorul de 11 – 15.

Leave a Comment