Două echipe sălăjene, pe podium la Cupa Viitorul

Ediţia a XI-a a Cupei Viitorul s-a încheiat joi după-amiaza, odată cu festivitatea de premiere desfăşurată la Baza Sportivă din Hereclean. Aproape 50 de echipe s-au duelat la ediţia din acest an la cele şase categorii de vârstă: 2002, 2004, 2005, 2006, 2007 şi 2008. Sălajul a fost reprezentat de trei cluburi: Viitorul Zalău, Atletic Zalău şi Sportul Şimleu, însă numai primele două au reuşit să urce pe podium la finalul competiţiei.
Viitorul Zalău a obţinut două locuri doi şi două locuri trei – una dintre cele două poziţii secunde fiind ocupată de grupa de copii născuţi în 2008, antrenată de Dan Lucaciu. La aceeaşi categorie, locul întâi a fost câştigat de Atletico Arad, iar pe poziţia a treia s-a situat Şcoala de Fotbal „Adrian Damian” Sibiu.
Categoria 2007 a fost câştigată de Atletico Arad, urmată pe podium de Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” şi LPS Târgu Jiu, în timp ce Viitorul Zalău s-a clasat pe locul patru.
Primavera Satu Mare a fost câştigătoarea categoriei 2006, iar Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” s-a situat pe poziţia secundă. Locul trei a fost ocupat de Viitorul Zalău.
Câştigătoarea categoriei 2005 a fost Viitorul Oradea, care a învins în finală FC Bihor. Pe poziţia a treia s-a situat Juniorul Satu Mare.
Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” a câştigat categoria 2004, locul doi a fost ocupat de Viitorul Zalău, echipă pregătită de Daniel Sabou, iar poziția a treia i-a revenit echipei Atletic Zalău.
FC Bihor a devenit câştigătoarea categoriei 2002, care a învins în finală LPS Satu Mare, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de Viitorul Zalău.
„Chiar dacă timpul nu a fost favorabil, cred a fost o competiţie reuşită, cu jocuri spectaculoase. Mă bucur că am urcat de patru ori pe podium la această competiţie şi vreau să-i felicit pe colegii mei pentru rezultatele obţinute. Am pierdut două semifinale la penalty-uri împotriva celor de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, însă aşa e în sport, unul pierde, altul câştigă. Cel mai important este că toţi copiii şi antrenorii s-au simţit bine şi au fost mulţumiţi de condiţiile oferite. Nu este uşor să organizezi în fiecare an o competiţie cu echipe din toată ţara, iar pe această cale vreau să le mulţumesc atât oamenilor de afaceri, cât şi celorlalte persoane care au fost şi în acest an alături de noi”, a declarat antrenorul Daniel Sabou.
Echipele clasate pe primele trei locuri la fiecare categorie au primit din partea organizatorilor medalii, cupe şi diplome, dar au fost acordate şi premii individuale celui mai bun portar, celui mai bun jucător şi golgeterului de la fiecare categorie.
Alexandru Jula, de la Viitorul Zalău, a devenit golgeterul categoriei 2002, iar la categoria 2004, Mario Ciurbe (Viitorul Zalău) a devenit cel mai bun jucător, iar Rareş Sălăjean (Atletic Zalău), cel mai bun portar. David Miclea, de la Viitorul Zalău, a fost desemnat cel mai bun portar la categoria 2006, iar Mario Tout, tot de la Viitorul Zalău, cel mai bun jucător la categoria 2007. Tot de la Viitorul a fost şi cel mai bun jucător al categoriei 2008, Răzvan Sabău.
Jucătorii evidenţiaţi au primit plachete şi diplome.

Leave a Comment