Doi francezi, la FC Zalău

FC Zalău are cel mai slab început de campionat de după promovarea în Liga a III-a, performanţă obţinută în vara anului 2008. Dacă anul trecut s-a pus în discuţie promovarea în eşalonul secund, iar FC Zalău s-a situat în fotoliul de lider câteva etape, după patru runde scurse din actualul sezon, gruparea zălăuană ocupă ultimul loc, fără niciun punct acumulat, cu un singur gol marcat şi cu 11 primite. Antrenorii Constantin Olariu şi Cristian Oros beneficiază de un lot subţine din punct de vedere valoric, principala cauză fiind faptul că echipa nu a primit încă în acest sezon de niciun leu din partea autorităţilor locale. Surse din anturajul echipei susţin că atât clubul de fotbal, cât şi cel de volei ar avea conturile blocate, iar până nu se va rezolva problema datoriilor către bugetul statului, autorităţile locale nu pot aloca bani celor două clubului. Totuşi, Radu Nistorescu, preşedintele CS Volei Municipal Zalău, ne-a declarat săptămâna trecută că această problemă se va rezolva în perioada imediat următoare, iar cele două cluburi vor beneficia şi în acest an competiţional de bani de la bugetul local.
Dacă la volei, situaţia nu este încă una critică, având în vedere că noul sezon va debuta abia în data de 24 octombrie, jucătorii şi antrenorii de la FC Zalău sunt neplătiţi de două luni, iar din actualul sezon al Ligii a III-a s-au scurs deja patru etape.
„Este greu să formezi un lot valoros atâta timp cât nu te poţi baza pe un anumit buget. Noi am adus jucători tineri, dar mulţi dintre ei nu se ridică la nivelul Ligii a III-a. Avem nevoie urgentă de un atacant şi un fundaş, altfel, ne va fi foarte greu în actuala ediţie de campionat. Chiar dacă nu s-a rezovat încă problema bugetului, vom face tot posibilul să aducem cât mai repede aceşti jucători”, afirmat preşedintele Ioan Morar în urmă cu o săptămână.
Atacantul pe care şi-l doreşte FC Zalău ar putea ajunge chiar în zilele următoare la formaţia pregătită de Constantin Olariu. „Este vorba despre doi jucători francezi, dar deocamdată nu pot să vă dezvălui numele lor. Ambii au evoluat în Liga a V-a franceză, unde nivelul este mult mai ridicat decât la noi, foarte aproape de nivelul Ligii a II-a din România. Sunt şanse mari ca atacantul să ajungă la Zalău chiar în această săptămână”, ne-a dezvăluit preşedintele clubului zălăuan.
Odată cu venirea celor doi francezi, FC Zalău va avea în lot patru jucători străini, având în vedere că din lot mai fac parte nigerienii Ibrahim Jamilu şi Dummene Best Tegbo.

Leave a Comment