Directorul CSM Zalău candidează la funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Box

Federaţia Române de Box traversează o situaţie mai mult decât delicată din cauza problemelor financiare cu care se confruntă, iar la finalul anului trecut, Leonard Doroftei şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte, după trei ani în care a condus boxul românesc. Conturile Federaţiei sunt blocate, la fel cum sunt şi finanţările din partea Ministerului Tineretului şi Sportului.
Foştii membri ai Biroului Federal, împreună cu mai mulţi antrenori din ţară au decis să organizeze noi alegeri, urmând ca în data de 14 ianuarie să aibă loc Adunarea Generală, eveniment la care va fi aleasă o nouă conducere, dar şi un alt Birou Federal.
Printre cei care şi-au depus candidatura la funcţia de vicepreşedinte se numără şi Silviu Mureşan, directorul Clubului Sportiv Municipal Zalău.
„La Adunarea Generală din data de 14 ianuarie se va alege o nouă conducere a Federaţiei Române de Box. Eu am fost membru în Biroul Federal din 2010 până în vara anului trecut, când ne-am dat demisia toţi membrii din cauza anumitor probleme. Am vrut să venim cu o nouă conducere, care să aducă Federaţia pe linia de plutire, dar nu s-a putut decât după încă cinci luni de chin şi „moarte clinică”. Preşedintele Leonard Doroftei a demisionat în luna noiembrie, iar acum vor avea loc noi alegeri. Mi-am depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte, fiindcă am o vastă experienţă în acest domeniu şi cred că pot ajuta la redresarea boxului din România”, ne-a precizat Silviu Mureşan.
Pentru funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Box şi-au mai depus candidatura Vasile Cîtea, Nicolae Constantinescu, Niculae Iancu şi Alec Năstac, iar dintre aceştia doi vor fi aleşi în această funcţie.
Pentru funcţia de preşedinte există patru candidaturi: Vasile Cîtea, Mihai Craiu, Mihai Lauruc şi Marian Simion.
În cadrul Adunării Generale din data de 14 ianuarie va fi ales şi un nou Birou Federal, iar printre candidaţi se numără şi zălăuanul Viorel Plosca, arbitru internaţional. 22 de persoane şi-au depus candidatura pentru funcţia de membru în Biroul Federal.
Silviu Mureşan a devenit arbitru de box în urmă cu 17 ani, având la început categoria stagiar. În 2003 a devenit arbitru european, iar cinci ani mai târziu a obţinut carnetul de arbitru internaţional, având dreptul de a oficia chiar şi la Campionate Mondiale de Box.
Ultima competiţie de anvergură la care a fost prezent directorul CSM Zalău este Campionatul European de tineret, desfăşurat la finalul anului trecut, în Polonia.

Alte articole

One Thought to “Directorul CSM Zalău candidează la funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Box”

  1. Anonim

    BUNE SPATE ARE SI ACEST PDL-IST !!!! a ramas pe functie si cand a venit psd-ul la putere !!!

Leave a Comment