Din ciclul: „Nu aduce anul ce aduce ceasul”: FC Zalău începe returul cu o conducere stufoasă, dar şi cu un acţionar nou

În 2018 se vor împlini zece ani de la promovarea echipei FC Zalău în Liga a III-a de fotbal. Dacă la acest capitol, „alb-albaştii” nu se pot lăuda prea mult, ţinând cont că iubitorii fotbalului din municipiu şi-ar fi dorit să vadă şi o promovare în Liga a II-a în toţi aceşti ani, clubul zălăuan arată mult mai bine la nivel de conducere, unde ar putea concura chiar şi cu formaţii din Liga I.
Luni dimineaţa a avut loc prima şedinţă din acest an la FC Zalău, întâlnire în cadrul căreia a fost stabilită noua componenţă a conducerii clubului.
Adrian Jugrestan, care este şi acţionar în cadrul clubului, a fost numit în funcţia de vicepreşedinte, iar Doru Matei, despre care s-a vehiculat încă din toamna anului trecut că va face parte din conducerea clubului, va ocupa funcţia de preşedinte executiv.
„Am fost numit preşedinte executiv în cadrul şedinţei de luni, iar în perioada următoare vom stabili cu exactitate planurile şi proiectele pentru viitor. Sunt şi câţiva jucători noi în atenţia noastră, iar în zilele următoare vom decide care dintre ei vor veni la echipă”, ne-a declarat Doru Matei, fost arbitru divizionar şi observator de fotbal.
În conducerea clubului a rămas, cel puţin până în vară, şi Gabriel Magdaş, care va ocupa în continuare funcţia de director executiv. Din conducere va face parte, în continuare, şi Paul Georgescu, director sportiv în cadrul clubului, însă, în cei aproape nouă ani de după promovare, acesta a ocupat diferite funcţii.
În zilele următoare se va lua o decizie şi în cazul fostului arbitru, Robert Goie, desemnat secretar în toamna anului trecut. Acesta lucrează şi la Citadin, unde a fost încadrat ca inginer de producţie, dar şi ca ofiţer de presă.
„Vom lua o decizie în zilele următoare şi în cazul lui Robert Goie”, a precizat noul preşedinte executiv, Doru Matei.
În cadrul întâlnirii de luni s-a discutat şi despre cooptarea în staff-ul tehnic a lui Marius Suller, fost jucător la Universitatea Cluj, un apropiat al preşedintelui executiv Doru Matei.
„Nu ne permitem să plătim atâtea persoane din bugetul alocat clubului şi nici nu avem nevoie de atâţia oameni în conducere. Important este ca cei care vin să facă şi ceva benefic. Altfel, peste o anumită perioadă de timp, lumea se va întreba de ce au fost cooptate atâtea persoane în conducerea administrativă”, a afirmat preşedintele Ioan Morar.
După prima parte a campionatului, FC Zalău ocupă locul trei, cu 29 de puncte, la cinci lungimi în spatele liderului FC Hermannstadt.

Acţionar nou la FC Zalău

Tot în cadrul şedinţei de luni, s-a stabilit ca Alin Demle, consilier judeţean din partea PSD, să intre în acţionariatul clubului cu una dintre firmele pe care le administrează. Demle a fost jucător de fotbal la Armătura Zalău, FC Bihor şi Mobila Şimleu Silvaniei, afirmând că intenţiona să facă de câţiva ani acest pas.
„Vroiam să ajut de mai mult timp echipa, însă, obiectivele nu erau foarte clare. Acum, am purtat o discuţie cu preşedintele Ioan Morar, iar intenţia celor din conducere este să promoveze în Liga a II-a. Nu cred că este imposibil de realizat, iar dacă se va reuşi acest lucru, din vară vor veni alături de echipă şi alţi oameni din mediul privat”, a afirmat Demle.

2 Thoughts to “Din ciclul: „Nu aduce anul ce aduce ceasul”: FC Zalău începe returul cu o conducere stufoasă, dar şi cu un acţionar nou”

  1. Sunt mai multi cei din conducere decat jucatorii. Asa este unde se poate risipi banul public, prin finantari de la bugetul primariei.

  2. oare

    cu cat intra in actionariat, sau doar de fatada, normal este sa se stie de la inceput, sau este si asta introdus ca si Goie, din partea primariei, asa oameni asa fotbal! Morar stie ce stie…………………………..?

Leave a Comment