Deşi a pierdut meciul de baraj, Sportul Şimleu a promovat în Liga a III-a

De la agonie, la extaz, aşa se poate descrie starea prin care au trecut jucătorii de la Sportul Şimleu Silvaniei în decurs de numai trei zile. Dezamăgiţi după înfrângerea suferită duminică după-amiaza, pe Stadionul „Olimpia” din Satu Mare, în faţa celor de la Progresul Şomcuta Mare, jucătorii, antrenorii şi conducerea clubului şimleuan şi-au îndeplinit, totuşi, visul de a ajunge în Liga a III-a.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat încă dinaintea desfăşurării turneelor de promovare că, alături de câştigătoarele mini-grupelor, în Liga a III-a vor mai promova şapte echipe de pe locul doi, care îndeplinesc anumite condiţii. Criteriile de departajere stabilite de FRF sunt: numărul de puncte acumulate; fair-play-ul bazat pe încasarea unui număr cât mai mic de cartonaşe galbene şi roşii; golaverajul general şi numărul de goluri marcate.

Sportul Şimleu avea trei puncte acumulate la finalul mini-turneului, şi un golaveraj de 3 – 2, având în vedere victoria la „masa verde” cu reprezentanta judeţului Bistriţa-Năsăud. Nici la cartonaşe galbene nu a stat rău formaţia de la poalele Măgurii, jucătorii fiind penalizaţi cu doar două astfel de sancţiuni.

Decizia FRF de a promova încă şapte echipe de pe locul doi a venit în condițiile în care a crescut numărul de echipe prin modificarea sistemului competițional, iar patru echipe care au participat în ediția 2019-2020 a Ligii a III-a nu s-au mai înscris în noul sezon, rămânând astfel locuri vacante. Aceste locuri vor fi completate cu formaţiile: CSO Plopeni, CS Avântul Valea Marului, CSM Râmnicu Sărat, CS Sportul 2007 Șimleu Silvaniei, CS Măgura Cisnădie, CS Ocna Mureș şi AS FC Bărăganul Ciulnița.

În aceste condiţii, Sălajul va avea două echipe în Liga a III-a în sezonul urmând, SCM Zalău şi Sportul Şimleu urmând să evolueze, cel mai probabil, în aceeaşi serie.

 

 

One Thought to “Deşi a pierdut meciul de baraj, Sportul Şimleu a promovat în Liga a III-a”

  1. pop

    DE CE NU APAR SI COMENTARII POZITIVE..DECI SIMLEU CU FOTBAL IN LIGA 3…IAR JIBOUL CU CORIDA CU BIVOLII,IN FRUNTE CU ANTRENORUL,CARE TOT ANUL NUMAI PROSTII A DEBITAT DESPRE FOTBALUL DIN SIMLEU

Leave a Comment