Deplasarea și victoria pentru SCM Zalău

SCM Zalău a obținut sâmbătă a doua victorie a sezonului, din tot atâtea partide susținute, ambele fiind disputate în deplasare. După 8 – 1 în prima rundă, pe terenul celor de la Progresul Șomcuta Mare, formația condusă de George Zima și Alexandru Pop s-a impus sâmbătă cu scorul de 4 – 3 pe terenul echipei CSM Satu Mare.

Deși zălăuanii au avut o posesie mai bună încă din primele minute, golul a venit din partea gazdelor, Zsiga Ervin învingându-l pe portarul Șugar cu un șut din lovitură liberă, de la aproximativ 20 de metri. Zalăul a continuat să controleze jocul, să pună mai mult în pericol poarta adversă, iar Andu Moisi a restabilit egalitatea în minutul 38. Zălăuanii au simțit că pot obține mai mult de la acest joc, iar după reluare, Cosmin Meșter (55) și Sergiu Negruț (63) au dus SCM-ul la două goluri avans. Zalăul putea să-și majoreze și mai mult avantajul, dar jucătorii au tratat destul de superficial următoarele ocazii, iar gazdele au profitat din plin de acest lucru. Un autolog al lui Moisi, după o respingere greșită a portarului Șugar și reușita lui Raul Ziman din minutul 88, i-a lăsat fără cuvinte pe zălăuani. Salvarea a venit din partea fundașului Dan Berci, cel care a avut o execuție de generic tv și în meciul de la Șomcuta Mare, din lovitură liberă. De această dată, eurogolul a fost marcat din acțiune, de la aproximativ 20 de metri lateral stânga.

După două etape, SCM Zalău ocupă prima poziție în Seria a X-a, cu șase puncte acumulate și cu un golaveraj de 12 – 4.

Cealaltă formație sălăjeană din Liga a III-a, Sportul Șimleu Silvaniei a reușit doar un rezultat de egalitate pe teren propriu, 0 – 0 în fața celor de la Progresul Șomcuta Mare. Supărarea este cu atât mai mare, cu cât șimleuanii au evoluat în ultimele 30 de minute în superioritate numerică.

Etapa viitoare, ce va avea loc sâmbătă, 11.09.2021, a programat și derby-ul sălăjean dintre SCM Zalău și Sportul Șimleu, meciul urmând să aibă loc la ora 17, pe Stadionul Municipal.

foto: sportulsatmarean.ro

Leave a Comment