Debut „de foc” pentru HC Zalău

Sâmbătă, ora 16:30, Sala Sporturilor din Zalău

HC Zalău – CSM Bucureşti

HC Zalău va avea un debut extrem de dificil în noua ediţie a Ligii Naţionale de handbal feminin, urmând să primească sâmbătă după-amiaza vizita formaţiei CSM Bucureşti, una dintre pretendentele la titlul de campioană. Formaţia zălăuană a efectuat în această vară un stagiu de pregătire la Cheile Grădiştei şi a susţinut peste zece meciuri de verificare, managerul Gheorghe Tadici fiind mulţumit de modul în care s-au antrenat handbalistele sale. „August a fost o lună foarte plină, cu multe jocuri, aşa cum am programat, iar ceea ce ne-am propus am obţinut în această perioadă. Chiar am reuşit să depăşim numărul meciurilor de verificare programate la începutul pregătirii, ceea ce este foarte bine, fiindcă jucătoarele numai prin jocuri pot creşte în valoare”, a afirmat Tadici.
Tehnicianul zălăuan nu se va putea baza pe trei jucătoare în prima parte a campionatului. „Avem trei pierderi importante în echipă: Roxana Varga, Andrada Pop, care a început să crească în valoare şi Mureşan Adina, care are un stil de a apăra prin care se completa foarte bine cu ceilalţi doi portari. Pop a revenit de la operaţie, dar va trebuie să facă pauză cel puţin şase luni. Sper ca Mureşan să scape de operaţie, dar cel mai bine vom şti peste două săptămâni”.
Adversara Zalăului din prima etapă a transferat o serie de jucătoare extrem de valoroase din străinătate: campioanele mondiale Pessoa, Da Silva, Rodriguez, vicecampioana europeană Thorstensson, Carmen Martin, medaliată cu bronz la Olimpiadă, ucrainiencele Iryna Glibko şi Iulya Zaremba, Ecaterina Vetkova. Gruparea din capitală beneficiază şi de aportul unor nume cunoscute din România: Oana Manea, Talida Tolnai, Cristina Vărzaru, Iulia Curea şi Patricia Vizitiu.
„Va fi un campionat foarte greu. Se joacă câte două meciuri pe săptămână, după programul stabilit de televiziuni. Orele stabilite vor fi modificate pe parcurs, iar acest lucru dă puţin peste cap ciclul de pregătire. Sunt deplasări lungi şi se va pierde mult timp pe drumuri. Este un ritm cu care nu am fost de acord, fiindcă din punct de vedere metodic nu este benefic. Sunt echipe care au infuzie mare de jucătoare străine, aduse pe bani mulţi. Întâlnim în prima etapă CSM Bucureşti, o echipă care are nouă jucătoare străine transferate în această vară. O singură jucătoare de la CSM Bucureşti câştigă într-o lună cât toată echipa noastră. Mi se par sume exagerate, mai ales că provin din bani publici. Din păcate, aceasta este reţeta care s-a ales şi în handbal, dar echipa naţională are mult de suferit din acest punct de vedere. Prin accidentarea Oanei Manea, de la CSM Bucureşti nu se mai poate convoca nicio jucătoare la echipa naţională, pentru că celelalte care sunt valoroase sunt străine. Jucătoarele de la Baia Mare vor juca mai puţin decât anul trecut, fiindcă au fost aduse şi acolo handbaliste străine, iar în felul acesta vom ajunge în situaţia din urmă cu doi ani, când jucătoarele strâine care sunt titulare la diverse echipe din România vor juca cu rezervele lor”, a conchis Gheorghe Tadici.
Partida dintre HC Zalău şi CSM Bucureşti este programată la ora 16:30, în Sala Sporturilor din Zalău, meciul urmând să fie oficiat de cuplul format din Adrian Barbu (Argeş) şi Ştefan Ciurea (Dolj). Observator a fost delegat braşoveanul Remus Cojocaru.
Preţul unui bilet la partida de mâine costă 5 lei, dar se pun în vânzare şi abonamente pentru tot sezonul. Elevii, studenţii şi pensionarii vor beneficia de reducere, plătind doar 40 de lei pentru un abonament, în timp ce la tribuna oficială, abonamentele costă 100 de lei.
Programul complet al primei etape: CSM Craiova – HCM Baia Mare, „U” Alexandrion Cluj – HCM Roman, HC Zalău – CSM Bucureşti, CSM Ploieşti – ASC Corona Braşov, HC Dunărea Brăila – Mureşul Tg. Mureş, CSM Unirea Slobozia – HCM Râmnicu Vâlcea, CSM Cetate Devatrans – Universitatea Neptun Constanţa.

Leave a Comment