Debut cu dreptul în noul an pentru tenismenii Patrik Bolduţ şi Ioana Lung

Considerat „copilul minune” al tenisului zălăuan, Patrik Bolduţ a început anul la fel de bine cum l-a încheiat pe cel anterior. Sportivul antrenat de Sergiu Carp a câştigat Trofeul GST de la Bistriţa la categoria 12 ani, prima competiţie din acest an.

După un prim tur liber, Bolduţ a dispus în sferturile de finală cu 6 – 4, 6 – 2 de Cristian Tuturuga, din Târgu Mureş, iar în semifinale a obţinut o victorie şi mai clară, 6 – 2, 6 – 2 împotriva lui David Ferenc. Sportivul legitimat la Sergiu Carp Tenis a obţinut o victorie în minim de seturi şi în finală, câştigând cu 6 – 3, 6 – 1 duelul cu Şerban Rus din Baia Mare.

În perioada următoare, Patrik Bolduţ va participa la un puternic turneu organizat de Academia celebrului tenismen, Rafael Nadal, ce va avea loc în Mallorca – Spania.

Un rezultat notabil a obţinut şi Ioana Lung la turneul de la Bistriţa. Sportiva legitimată la Palatul Copiilor Zalău a ajuns până în finală, unde a cedat în două seturi, 1 – 6, 3 – 6 în faţa Patriciei Goina, de la CSM Oradea. Şi Ioana Lung a avut un prim tur liber, iar în sferturi a dispus cu 6 – 0, 6 – 0 de Andrada Bonţe, de la CSM Oradea. În semifinale a întâlnit o altă zălăuancă, pe Cezara But, reprezentanta clubului Sergiu Carp Tenis, pe care a învins-o cu 6 – 2, 6 – 4.

De menţionat că Patricia Goina, câştigătoarea turneului, este componentă a lotului naţional şi numărul 3 naţional la categoria ei de vârstă.

Leave a Comment