Daniela Cîrlan, singura reprezentantă de la CSM Zalău la Campionatul Naţional de Maraton

Federaţia Română de Atletism ogranizează duminică, la Bucureşti, ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Maraton, competiţie rezervată seniorilor şi tineretului. Silviu Mureşan, directorul Clubului Sportiv Municipal Zalău, ne-a informat miercuri că la competiţia din Capitală vor lua startul ambele maratoniste care au reprezentat clubul şi România la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Antrenorul Paulei Todoran, Mirel Seişanu, a precizat, însă, că sportiva pe care o pregăteşte nu va participa la maratonul de la Bucureşti, nefiind refăcută complet după Jocurile Olimpice, dar nici pregătită pentru a alerga la Campionatul Naţional de Maraton.
În schimb, va alerga Daniela Cîrlan, atletă pregătită de Lorena Boberschi. Chiar dacă sportiva originară din Sibiu a abandonat maratonul olimpic, desfăşurat la începutul lunii august, Cîrlan îşi propune câştigarea unei medalii în proba de duminică, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul propus de conducerea clubului, după cum a afirmat directorul Silviu Mureşan.
Săptămâna trecută, Daniela Cîrlan şi antrenoarea Lorena Boberschi au fost premiate fiecare de autorităţile locale cu suma de 5.000 de lei pentru îndeplinirea baremului de calificare şi particparea la Jocurile Olimpice de la Rio, după ce, proiectul fusese făcut iniţial doar pentru Paula Todoran şi antrenorul Mirel Seişanu.

Leave a Comment