Daniel Sabou, despre ediţia a IX-a a Cupei Viitorul: „A fost una dintre cele mai reuşite ediţii”

Clubul zălăuan a ocupat prima poziţie la categoriile 2002 şi 2005, iar cu grupa de copii născuţi în 2000 s-a clasat pe locul trei

Încheiată joi după-amiază, odată cu festivitatea de premiere desfăşurată la Baza Sportivă din Hereclean, cea de-a IX-a ediţie a Cupei „Viitorul” a fost, şi de această dată, o reuşită. Afirmaţia poate fi demonstrată atât prin rezultatele obţinute de clubul zălăuan, două locuri întâi şi un loc trei din cele cinci categorii, cât şi prin buna organizare. Echipele au avut ocazia să evolueze chiar şi în nocturnă, ceea ce, cu siguranţă nu s-a întâmplat la multe turnee de acest gen.
Şi premiile oferite de organizatori i-au impresionat pe copii, în special dimensiunea trofeelor. Echipele clasate pe primele trei locuri au primit câte o cupă, o diplomă şi medalii, iar golgeterii, cei mai buni jucători şi cei mai buni portari de la fiecare categorie au fost răsplătiţi cu plachete şi diplome.
„Noi, ca organizatori, am muncit mult ca acest turneu să fie, şi în acest an, unul reuşit. Încă din luna ianuarie am început pregătirea, când am luat primele contacte cu echipele invitate. Ne bucurăm că echipele au fost mulţumite atât de condiţiie de cazare şi masă, cât şi de terenurile pe care s-a desfăşurat competiţia. Cred că este una dintre cele mai reuşite ediţii, mai ales prin prisma rezultatelor pe care clubul nostru le-a obţinut. Nu pot decât să-i felicit pe copii pentru aceste rezultate, dar şi pe părinţii lor, care au conştientizat cât de importantă este mişcarea şi şi-au dat seama că la acest club se doreşte performanţă. Vreau să vă mulţumesc şi dumneavoastră, mass-mediei locale, care an de an sunteţi alături de noi. Sper în continuare ca autorităţile locale şi judeţene să-şi dea seama, că facem cunoscut oraşul şi judeţul atât prin rezultatele obţinute, cât şi prin acţiunile pe care le facem, iar pe viitor să fie alături de noi”, a declarat, la finalul festivităţii de premiere, managerul Daniel Sabou.
Grupa 1999 a fost câştigată de Universitatea Cluj, urmată, pe podium, de Luceafărul Oradea şi FC Suciu de Sus.
Viitorul Zalău s-a clasat pe poziţia a patra, în timp ce FC Zalău a ocupat ultimul loc.
La jucători remarcaţi, de la Viitorul Zalău s-au evidenţiat: Szeles Roland şi Alex Neagotă.
Dinamo Bucureşti a câştigat categoria 2000, Mara Baia Mare s-a clasat pe poziţia secundă, în timp ce Viitorul Zalău a ocupat locul trei.
Clubul manageriat de Daniel Sabou a avut şi la această categorie doi jucători evidenţiaţi: Gabriel Dragomir şi Rareş Ţudic.
La categoria 2002, Viitorul a avut o evoluţie foarte bună, echipă pregătită de Laurean Flonta reuşind să câştige locul întâi, după ce a dispus, în finală, cu scorul de 2 – 0 de FC Bihor.
Cel mai bun jucător al categoriei a fost desemnat Rareş Filip, echipa zălăuană având reprezentant şi la jucători remarcaţi, pe Mihai Turian.
De menţionat că Viitorul Zalău a terminat faza grupelor cu maximum de puncteşi cu un golaveraj de 18 – 1.
Locul trei la această categoriei i-a revenit echipei Atletico Arad.
Categoria 2004 a fost dominată de CFR Cluj, în timp ce Viitorul Zalău s-a clasat pe locul şase, iar FC Zalău, pe şapte.
Mario Ciurbe, de la Viitorul Zalău, s-a aflat printre jucătorii remarcaţi la această grupă.
Un alt rezultat deosebit pentru Viitorul s-a înregistrat la categoria 2005, unde formaţia zălăuană s-a clasat pe primul loc, câştigând toate cele cinci meciuri susţinute şi având un golaveraj de 39 – 5.
Elekes Sergiu, de la Viitorul, a devenit golgeterul acestei categori, iar printre jucătorii remarcaţi s-au numărat: Artur Goarnă, tot de la Viitorul şi George Prodan, de la FC Zalău.
FC Zalău s-a clasat pe locul trei la această categorie, iar poziţia secundă a fost ocupată de Atletic Sighet.
La ediţia din acest an a Cupei „Viitorul” au participat aproximativ 50 de echipe de la cluburile: Dinamo Bucureşti, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, CFR Paşcani, Atletico Arad, CFR Cluj, Şcoala de Fotbal „Gică Popescu”, Sporting Recea Baia Mare, CFR Paşcani, FC Bihor, Plimob Sigetu Marmaţiei, Junior Câmpulung, Sporting Iaşi, CSMS Iaşi, CS United Cluj, FC Mara Baia Mare, Atletic Giurgiu, Sportul Şimleu, FC Zalău, Viitorul Zalău, Il Calcio Satu Mare, CS „Vasile Lucaciu” Baia Mare, Universitatea Craiova, Luceafărul Oradea, Unirea Alba Iulia şi Universitatea Cluj.

2 Thoughts to “Daniel Sabou, despre ediţia a IX-a a Cupei Viitorul: „A fost una dintre cele mai reuşite ediţii””

  1. suporter

    La categoria 2005 – FC ZALAU s-a clasat pe locul 4.

Leave a Comment