Dan Mirsidan, campion balcanic la atletism

Dan Mirsidan, campion balcanic la atletism

O noua performanta deosebita pentru Clubul Sportiv Scolar Zalau. Dupa medaliile obtinute la Campionatele Nationale de atletii Ioana Dan si Dan Mirsidan, ultimul a reusit o noua performanta la finalul saptamanii trecute. Sportivul pregatit de Andrei Radu Rus si Nicolae Radu Rus a participat la Campionatul Balcanic rezervat juniorilor, desfasurat la Edirne (Turcia), luand startul in proba de 3.000 de metri obstacole.

Dan Mirsidan a avut o comportare buna, terminand pe primul loc cursa, cu timpul de 9 minute, 39 de secunde si 98 de sutimi. Podiumul a fost completat de turcul Ramazan Sonmez, care a terminat cursa cu timpul de 9 minute, 43 de secunde si 89 de sutimi, urmat de grecul Panayotis Mavridoboulos, care a inregistrat timpul de 9 minute, 47 de secunde si 57 de sutimi. Este un rezoltat foarte bun la care, sincer sa fiu, nu ne asteptam. Speram la o medalie, dar nu credeam ca va termina cursa chiar pe primul loc. A avut un an bun pana in prezent si sper sa o tina tot asa, ne-a declarat antrenorul Nicolae Radu Rus.

Si directorul CSS Zalau, Marin Silaghi, a tinut sa laude performanta lui Mirsidan. Este rezultatul unei pregatiri bune si a muncii depuse de antrenori. Pentru clubul nostru este un rezultat foarte bun, care denota ca la acest club se munceste cu seriozitate, in ciuda problemelor financiare cu care ne confruntam. Vreau sa felicit atat sportivul, cat si antrenorii care-l pregatesc.

Pentru atletul Dan Mirsidan a fost a doua participare la un Campionat Balcanic, prima participare fiind in urma cu doi ani, la cadeti, cand sportivul zalauan s-a clasat pe pozitia a V-a.

Leave a Comment