Dan Costin, fost preşedinte AJF Sălaj: „Nu puteam să interzic nimănui dreptul de a vota”

Alegerile pentru funcţia de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Sălaj din data de 28 februarie au fost contestate la aproape două săptămâni de reprezentanţii a trei cluburi din Liga a IV-a. Doi dintre ei au făcut parte din echipa lui Ioan Onicaş în campanie, Marius Paşca (Luceafărul Bălan) şi Osz Andrei (CS Barcău Nuşfalău), iar a treia persoană este Marius Stana, reprezentantul CS Rapid Jibou. Acesta din urmă a făcut parte chiar din comisia de validare a alegerilor la Adunarea Generală din 28 februarie.
La câteva zile după eveniment, fostul preşedinte Dan Costin, care, de altfel, este şi unul dintre organizatorii alegerilor, a plecat în Germania, revenind în ţară în noaptea de marţi spre miercuri. Contactat telefonic pentru a-şi exprima punctul de vedere despre contestaţia depusă de cele trei cluburi, fostul preşedinte a precizat că „oricine are dreptul să conteste alegerile, iar legea va decide dacă acestea au fost sau nu organizate corect. Chiar dacă eram preşedinte în momentul organizării alegerilor, nu puteam şi nici nu aveam dreptul de a interzice nimănui să voteze. Regulamentele sunt făcute să fie interpretabile”.
Contestaţia celor trei reprezentanţi de cluburi a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Zalău joi, 5 martie, aceştia contestând faptul că şase dintre cei 46 de delegaţi prezenţi la Adunarea Generală nu aveau drept de vot.
Un astfel de eveniment a mai avut loc în Sălaj la alegerile din 2005, când şi-au depus candidatura pentru funcţia de preşedinte Dan Costin şi Ioan Onicaş. Fostul arbitru a pierdut alegerile şi în urmă cu zece ani, contestând apoi validarea Adunării Generale. Instanţa a decis ca alegerile să fie organizate din nou, însă Onicaş nu a mai candidat la a doua Adunarea Generală, preşedinte devenind Dan Costin.

One Thought to “Dan Costin, fost preşedinte AJF Sălaj: „Nu puteam să interzic nimănui dreptul de a vota””

  1. marian

    Poate de aceasta data Onicas candideaza din nou, ori el ori frates-o

Leave a Comment