Dacian Cioloş, premierul României: „Am avut şansa să urmăresc finala Cupei Campionilor din ’86, la unul dintre puţinele televizoare color din Şimleu Silvaniei”

Împlinirea a 30 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua Bucureşti a fost sărbătorită marţi, în Sala de Marmură a Cercului Militar Naţional, în organizarea Ministerului Apărării Naţionale.
La eveniment au fost invitate toate persoanele din cadrul clubului CSA Steaua, care au avut legătură cu sezonul 1985 – 1986, contribuind, într-o formă sau alta, la câştigarea celui mai prestigios trofeu din lume la nivel de cluburi.
De la festivitatea organizată marţi nu au lipsit „numele grele” din echipa care în urmă cu 30 de ani obţinea cel mai bun rezultat din istoria fotbalului românesc: Emeric Jenei, Anghel Iordănescu, Helmuth Dukadam, Gabi Balint, Marius Lăcătuş, Victor Piţurcă, Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Ladislau Boloni, Ilie Bărbulescu şi Mihail Majearu.
Au mai fost invitaţi premierul Dacian Cioloş, ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc şi ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă.
Sălăjean de origine, premierul Dacian Cioloş şi-a amintit că a urmărit finala din 1986, dintre Steaua şi FC Barcelona, la unul dintre puţinele televizoare color ce existau la acea vreme în Şimeu Silvaniei.
„Acum 30 de ani, aveam 16 ani, eram adolescent, îmi amintesc şi acum că am făcut un liceu (Liceul Agroindustrial din Şimleu Silvaniei, n.r.) care mă obliga să stau la internat, deci eram intern alături de alte câteva sute de colegi. Am avut şansa, la acea vreme, să avem la internat unul dintre puţinele televizoare color din oraş deci, am avut şansa să vă vedem în culori şi îmi amintesc şi acum faptul că ne-a fost permis, cu toată stricteţea acelor vremuri, să ieşim în curte în acea seară şi să ne exprimăm bucuria pentru obţinerea acestui rezultat. În acel moment, toată lumea, şi profesorii, şi pedagogii au înţeles că astfel de momente de bucurie nu pot fi blocate de nicio regulă şi că poate e mai bine să nu impui nicio regulă unor oameni care îşi exprimă o bucurie autentică”, a afirmat premierul Cioloş la festivitatea de marţi.
Helmuth Dukadam, „eroul de la Sevilla”, angajat al FC Steaua, grupare finanţată de Gigi Becali, l-a rugat pe ministrul apărării să nu lase să moară clubul de fotbal Steaua.
Sursa foto: Agerpres

Alte articole

3 Thoughts to “Dacian Cioloş, premierul României: „Am avut şansa să urmăresc finala Cupei Campionilor din ’86, la unul dintre puţinele televizoare color din Şimleu Silvaniei””

 1. Tăunu

  Aa, deci în acele vremuri triste şi sinistre, totuşi, erau televizoare color la internatele şcolare. Va să zică, dracu nu era chiar aşa de negru !

  1. Anonim

   Nu, dracu era roșu: TV color s-a cumpărat din munca pe bani de nimic a elevilor timp de 1,5 – 2 luni la cules mere, inclusiv duminica. Du-te și cîntă la altă masă!

   1. Tăunu

    Nu te enerva, nu face bine la sănătate !

Leave a Comment