Cupele europene, un vis prea frumos pentru Volei Municipal Zalău

Eliminată din Cupa CEV încă din primul tur, Volei Municipal Zalău nu a avut un parcurs mai lung nici în Cupa Challenge, chiar dacă această competiţie este considerată a treia ca valoare la nivel european. Formaţia pregătită de Aurel Vlaicu a fost eliminată marţi seara din Cupa Challenge de campioana Serbiei, Steaua Roşie Belgrad, după ce Zalăul câştigase în tur cu scorul de 3 – 0.

Evoluţia echipei zălăuane a lăsat de dorit în multe momente, iar gazdele, chiar dacă au dispus de un lot foarte tânăr, au ştiut să speculeze fiecare greşeală a formaţiei noastre.
După un prim set în care Zalăul nu a contat aproape deloc, câştigat cu 25 – 11 de Steaua Roşie Belgrad, actul secund a fost mai disputat. Formaţia de la poalele Meseşului a avut setul în mână, conducând cu 24 – 21, dar făcut multe greşeli pe final şi le-a permis gazdelor să revină şi să se impună cu 26 – 24.
Şi al treilea parţial a fost disputat, dar gazdele s-au aflat la conducere în cea mai mare parte a setului. 8 – 7 pentru Zalău şi 16 – 14 pentru Steaua a fost scorul la cele două time-out-uri tehnice, iar pe final, echipa din Belgrad s-a desprins decisiv, câştigâng cu 25 – 22.
A urmat „setul de aur”, dar voleibaliştii zălăuani păreau victimă sigură în faţa unor jucători mult mai tineri, dar cu moralul foarte ridicat şi cu o amibiţie aproape ieşită din comun. Steaua a condus pe tot parcursul setului decisiv, având 6 – 3, 9 – 6, 13 – 10 şi 15 – 11 în final.
Pentru formaţia zălăuană mai rămâne doar cele două competiţii interne, cupă şi campionat, unde Volei Municipal şi-a propus câştigarea eventului.

Leave a Comment