Premiul I la festivalul interjudeţean de muzică sacră, obţinut de corul „Lumină Lină”

 

Corul „Lumină Lină” al Catedralei Episcopale „Sfânta Vinere” din Zalău a obţinut locul I la cea de-a XXIV-a ediţie a festivalului coral interjudeţean de muzică sacră „Cu noi este Dumnezeu”, iar dirijorul acestuia, profesorul Ciprian Ghiurco a primit diploma pentru cel mai bun dirijor. Concursul, organizat de Episcopia Devei şi Hunedoarei şi găzduit de municipiul Orăştie, a avut loc sâmbătă, 14 decembrie.
Potrivit informaţiilor primite de la Ioan Haţegan, preşedintele corului zălăuan, la ediţia din acest an au participat şapte formaţii din judeţele Timiş, Alba, Hunedoara şi Sălaj. Participarea corului „Lumină Lină” la festivalul-concurs a fost sprijinită de Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj, instituţia asigurând aproximativ 50 la sută din suma necesară deplasării. Şi în acest an, cei 37 coriştii zălăuani au fost însoţiţi de preotul paroh Ioan Ghiurco, cel căruia i-a aparţinut, de altfel, iniţiativa înfiinţării corului „Lumină Lină”.
„Prestaţia corului nostru a fost apreciată atât de publicul numeros cât şi de un juriu competent, în fruntea căruia s-a aflat preotul Mihai Brie de la Universitatea din Oradea. Bucuria a fost deplină atât pentru părintele Ghiurco, cât şi pentru corişti. S-au bucurat sincer pentru aprecierile primite din partea juriului şi a publicului, dar poate cea mai mare bucurie am avut-o în momentul în care tânărul şi talentatul nostru dirijor a primit diploma, având în vedere pregătirea şi experienţa celorlaţi participanţi”, a ţinut să sublinieze Ioan Haţegan.

Leave a Comment