„Cupa Volei Municipal” a rămas la Zalău

Vicecampioana României la volei masculin a organizat la finalul săptămânii trecute „Cupa Volei Municipal Zalău”, turneu la care au fost invitate Ştiinţa Explorări Baia Mare, Unirea Dej şi CVM LPS Piatra Neamţ. Dacă la primul turneu de verificare din această vară, disputat la Baia Mare, formaţia zălăuană a înregistrat două victorii şi o înfrângere, la competiţia de la Zalău, Volei Municipal a câştigat toate cele trei partide susţinute.
Primul meci a fost unul special, un duel tată-fiu. La formaţia zălăuană a fost transferat în această vară coordonatorul Filip Constantin, iar adversara de vineri a vicecampioanei României a fost CVM LPS Piatra Neamţ, echipă pregătită de tatăl jucătorului, cunoscutul antrenor Marian Constantin. Primul set i-a revenit echipei vizitatoare, iar următoarele trei parţiale au fost câştigate de voleibaliştii zălăuani, scorul final devenind 3 – 1. Tot în prima zi a turneului, Ştiinţa Explorări Baia Mare s-a impus cu scorul de 3 – 0 în faţa Unirii Dej.
Sâmbătă, în a doua zi a „Cupei Volei Municipal Zalău”, formaţia de la poalele Meseşului s-a impus cu scorul de 3 – 0 în disputa cu Unirea Dej, scorul pe seturi fiind 25 – 17, 25 – 14 şi 25 – 23. În celălalt duel al zilei, Volei Municipal Piatra Neamţ a câştigat cu scorul de 3 – 2 întâlnirea cu Ştiinţa Explorări Baia Mare, după ce maramureşenii au condus cu 1 – 0 şi 2 – 1 la seturi.
Învinşi în urmă cu o săptămână cu scorul de 2 – 3 de Ştiinţa Explorări în cadrul turneului de la Baia Mare, vicecampioana şi-a luat revanşa duminică în faţa voleibaliştilor conduşi de Marius Botea. Patru seturi a durat meciul, zălăuanii câştigând cu scorul de 3 – 1 (19, -21, 16, 17).
În celălalt meci al ultimei zile, Unirea Dej s-a impus cu scorul de 3 – 0 în faţa echipei din Piatra Neamţ, scorul pe seturi fiind 25 – 20, 25 – 21, 25 – 22.
„Se vede că echipa are o evoluţie tot mai bună, chiar dacă au apărut aceste probleme cu ANAF-ul. Noi sperăm ca situaţia să se termine cu bine. Nu suntem preocupaţi de această problemă, iar acest lucru se vede şi pe teren, jucăm liniştiţi şi sper că totul va decurge bine în continuare. Ne dorim să facem şi în acest an un sezon bun şi sunt convins că vom fi una dintre cele mai puternice echipe din campionat. Urmează turneul de la Caransebeş, unde vor fi meciuri foarte puternice”, a declarat antrenorul Stoyan Stoev la finalul turneului de la Zalău.
În perioada 2 – 4 octombrie, Volei Municipal Zalău va participa la ultimul turneu de verificare dinaintea începerii noului sezon. CS Banatul Caransebeş organizează „Cupa Banatul”, competiţie la care vor participa patru echipe: CS Banatul Caransebeş, SCMU Craiova, Volei Municipal Zalău şi formaţia sârbă, Klek.

Leave a Comment