Cupa României revine la Zalău după trei ani

Volei Municipal Zalău – Tomis Constanţa 3 – 0 (25 – 21, 25 – 19, 25 – 18)

Vicecampioana Volei Municipal Zalău a demonstrat joi după-amiaza, în sala de sport din Cheile Grădiştei, că proverbul prin care “buturuga mică răstoarnă carul mare” este valabil uneori. Formaţia pregătită de bulgarul Stoyan Stoev şi Bogdan Nicolae a avut o evoluţie perfectă în finala Cupei României contra echipei Tomis Constanţa, câştigătoarea eventului din sezonul trecut, câştigând cu un categoric 3 – 0 în faţa acesteia.
Fără titularii Simeonov şi Petkov, dar şi fără salariile primite în ultimele patru luni, voleibaliştii constănţeni nu s-au regăsit în faţa vicecampionei Volei Municipal Zalău, după ce în sezonul regulat au învins-o categoric în ambele dueluri.
Voleibaliştii zălăuani au profitat la maxim de problemele cu care se confruntă formaţia de la malul mării şi au încheiat conturile din finală după numai trei seturi.
După un început echilibrat de partidă, cu Tomis Constanţa în avantaj minim la prima întrerupere tehnică a actului de debut, Volei Municipal Zalău s-a desprins în partea a doua la 16 – 10. Vicecampioana a avut avantaj chiar de şapte puncte, dar Constanţa a redus din diferenţă până la final. Nu suficient, însă, pentru a relansa setul, victoria revenindu-i Zalăului, care s-a impus cu 25 – 21.
Şi începutul actului secund a fost echilibrat, tot cu Constanţa în avantaj minim la primul time-out tehnic. Zalăul a revenit din nou foarte bine în partea a doua, a avut 16 – 12 la a doua întrerupere tehnică, iar până la final s-a desprins la şase puncte, câştigând cu 25 – 19.
În volei se spune că dacă nu câştigi meciul de la 2 – 0, pierzi jocul cu 2 – 3, dar formaţia zălăuană nu a mai prelungit extazul şi a pus capăt finalei după ce s-a impus cu 25 – 18 în cel de-al treilea parţial.
Zălăuanii au fost premiaţi la finalul partidei de Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.
Cupa României a ajuns ultima dată la Zalău în 2012, după ce Remat Zalău a câştigat cu 3 – 1 duelul din finală cu Dinamo Bucureşti.
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov – Gabriel Cherbeleaţă, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Marian Bala, Leonardo Dal Bosco şi Adrian Feher – libero. Antrenori: Stoyan Stoev şi Bogdan Nicolae
CVM Tomis Constanţa: Andrey Zekov, Dragoş Pavel, Andrei Spînu, Sergiu Stancu, Andrei Laza, Bojan Janic şi Răzvan Tănăsescu – libero. Au mai evoluat: Robert Vologa şi Andrei Stoian. Antrenori: Martin Stoev şi Radu Began

2 Thoughts to “Cupa României revine la Zalău după trei ani”

  1. […] Vicecampioana Volei Municipal Zalău a demonstrat joi după-amiaza, în sala de sport din Cheile Grădiştei, că proverbul prin care “buturuga mică răstoarnă carul mare” este valabil uneori. Formaţia pregătită de bulgarul Stoyan Stoev şi Bogdan Nicolae a avut o evoluţie perfectă în finala Cupei României contra echipei Tomis Constanţa, câştigătoarea eventului din sezonul trecut, câştigând cu un categoric 3 – 0 în faţa acesteia. Zălăuanii au fost premiaţi la finalul partidei de Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv Român. Remat Zalău a câştigat ultima dată …read more […]

  2. iulia

    Linia care separa victoria de esec este la fel de subtire ca o muchie de cutit.Fii bun cu tine insuti si ofera-ti tot ce are viata mai bun de oferit.Devenim ceea ce gindim.Nu lasa aceasta oportunitate sa treaca pe langa tine.Vei hotari singur daca vrei sau nu sa mergi pana la capat.Iti trebuie doar curajul de a incepe ceva cu totul si cu totul nou.Poti incepe acum prin a trimite INFO la adresa de email:iuliasimonacaprarin@gmail.com

Leave a Comment