Cupa României la volei, într-un nou format

Ediţia 2016 – 2017 a Cupei României la volei se va desfăşura după un sistem diferit faţă de cele anterioare. Federaţia Română de Volei a decis ca jocurile din turul preliminar, dar şi din primul tur să se desfăşoare într-o singură manşă, pe terenul primei echipe, nu în manşă dublă cum a fost în sezoanele anterioare.
În turul preliminar al noii ediţii vor evolua Ştiinţa Bacău şi Dinamo Bucureşti, formaţia din Capitală fiind singura din eşalonul secund care a dorit să se înscrie în noul sezon al Cupei României. Câştigătoarea dintre cele două formaţii va evolua în primul tur împotriva echipei Tricolorul Ploieşti.
În cadrul aceleaşi faze mai sunt programate duelurile: CSM Bucureşti – Steaua Bucureşti, Unirea Dej – Volei Club Caransebeş şi Volei Municipal Piatra Neamţ – Universitatea Cluj.
În cea de-a doua fază a competiţie, care va însemna sferturile de finală, vor intra în competiţie şi echipele clasate pe primele patru locuri la finalul sezonului trecut: SCM Universitatea Craiova, Volei Municipal Zalău, Arcada Galaţi şi Ştiinţa Explorări Baia Mare.
Formaţia de la poalele Meseşului va evolua împotriva câştigătoarei dintre Unirea Dej şi Volei Club Caransebeş.
Oficialii FRVolei au renunţat la Final-Four, semifinalele urmând să se dispute în sistem „tur-retur”, iar finala Cupei României, pe un teren neutru.
Ultimele două ediţii ale Cupei României au fost câştigate de Volei Municipal Zalău. Voleibaliştii de la poalele Meseşului au învins în finala din acest an Arcada Galaţi, iar anul trecut s-a impus în faţa celor de la Tomis Constanţa.

Leave a Comment