Cupa „Consiliului Judeţean Sălaj” a rămas la Zalău

După ce a participat la două turnee în Ungaria, în care nu a reuşit să obţină nicio victorie, HC Zalău a arătat o cu totul altă faţă la Cupa „Consiliului Judeţean Sălaj”, penultimul turneu de pregătire dinaintea începerii noului sezon al Ligii Naţionale.

Formaţia condusă de managerul Gheorghe Tadici a câştigat toate cele trei partide susţinute, cea mai mare diferenţă de scor înregistrându-se în duelul cu HCM Roman (29 – 25).
Georgiana Ciuciulete şi compania au câştigat şi primul meci al turneului, cel cu Dunaferrr SE Dunaujvaros (28 – 23), iar partida pentru stabilirea primelor două locuri au susţinut-o împotriva celor de la Corona Braşov.
A fost un meci foarte disputat încă din primele minute, iar scorul a fost strâns pe toată durata jocului. HC Zalău a început mai bine partida, iar în minutul şase avea deja un avantaj de trei goluri (5 – 2). Următoarele şapte minute nu au mai fost la fel de reuşite pentru elevele lui Tadici, în special pe faza de atac. Pivotul Ciuciulete a fost ţinută ca într-un cleşte de Brădeanu şi Manda, neputând primi nicio pasă de la coechipiere, în timp ce de la linia de nouă metri, aruncările trimise de Pintea şi Varga nu au ajuns în poarta apărată de Lia Sântămărean.
Finalul de repriză a fost din nou al Zalăului, care a intrat cu avantaj de trei goluri la vestiare, 14 – 11.
În partea secundă, tabela a mai arătat o singură dată egalitate, în minutul 34, când scorul era 15 – 15, dar diferenţa de la finalul jocului a fost la fel ca la sfârşitul primei reprize, de trei goluri: 24 – 21.
„Fiecare echipă are o anumită strategie în perioada de pregătire. După cum aţi observat, în momentul în care îţi propui să obţi rezultate, nu poţi să utilizezi foarte mult jucătoarele tinere. Am spus că spre finalul lunii ne vor interesa şi rezultatele, însă vom mai participa la un turneul la Roman, unde le voi da posibilitatea să evolueze handbalistelor care au jucat mai puţin în amicalele din această vară. Probabil două sau trei dintre cele care au fost foarte solicitate până acum nici nu vor face deplasarea”, a declarat Gheorghe Tadici.
La turneul de la Zalău, pentru formaţia zălăuană nu a putut evolua Valentina Bardac, jucătoare transferată în acestă vară de la CSM Cetate Deva. „Bardac are o rurpută fibrilară şi încă nu ştim cât de repede se va recupera. Sper ca până începe campionatul să fie refăcută”, a mai spus Tadici.
Prezent la Zalău cu noua sa echipă, Antrenorul Aurelian Roşca, a precizat că obiectivul Braşovului pentru viitorul sezon este o clasare pe unul din primele trei locuri. „Echipa a avut o evoluţie bună la acest turneu şi sperăm la un joc şi mai bun în următoarea perioadă. A fost un turneu bun, dar pe finalul meciului cu Zalăul ne-a lipsit puţină concentrare în momentele cheie, iar echipa din Zalău a fost mai exactă. Noi trebui să fim obiectivi şi să ne vedem greşelile, pentru a le corecta în perioada următoare, fiindcă în prima etapă ne aşteaptă un meci foarte greu acasă, cu Deva, care s-a întărit mult în această vară. Ca obiectiv stabilit avem o clasare pe unul din locurile 1 – 3, pe care sper să-l şi realizăm”, a afirmat fostul secund al Oltchimului.
Organizatorii au acordat trofee şi diplome celor partu echipe participante, dar şi premi individuale. Gabriela Mihalschi, de la HCM Roman, a fost desemnată golgetera turneului, în timp ce titlul de cel mai bun portar i-a revenit fostului portar de la HC Zalău, Tereza Tamaş, actualmente la HCM Roman. Aurelia Brădeanu, de la ASC Corona Braşov, a fost desemnată cel mai bun apărător al turneului de la Zalău.
Rezultatele complete:
HC Zalău – Dunaferr SE Dunaujvaros 28 – 23 (16 – 8)
ASC Corona Braşov – HCM Roman 29 – 28 (20 – 13)
ASC Corona Braşov – Dunaferr SE Dunaujvaros 30 – 29 (15 – 15)
HC Zalău – HCM Roman 29 – 25 (16 – 10)
Dunaferr SE Dunaujvaros – HCM Roman 23 – 29 (13 – 15)
HC Zalău – ASC Corona Braşov 24 – 21
Clasament: 1. HC Zalău – 6p.; 2. ASC Corona Braşov – 4p.; 3. HCM Roman – 2p.; 4. Dunaferr SE Dunaujvaros – 0p.

2 Thoughts to “Cupa „Consiliului Judeţean Sălaj” a rămas la Zalău”

  1. suporter

    Un turneu tare f.f reusit care o sa insemne mult pentru echipe , avand in vedere ca s-a jucat fara menajamente. Bun jocul tinerelor jucatoare de la Zalau, in special , Constantinescu, Pop si Varga. Portarii buni la Zalau . Se naste o noua echipa. Stie cineva de ce BESE sta in tribuna?Ceva la contract se auzea prin tribuna ?

  2. suporter

    Sa o lase in tribuna ca are din ce trai.. Dar..daca se mai poate , ce e proasta ??

Leave a Comment