„Cupa AJF” a ajuns la Halmăşd

Faza finală a „Cupei AJF” s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute. Zece echipe s-au calificat în acest act al competiţiei, care au fost împărţite în două grupe. Din Grupa A au făcut parte: AS Chieşd, Flacăra Halmăşd, Frăţia Măerişte, Cetatea Buciumi şi CS Hida, iar în Grupa B s-au duelat Olimpic Bocşa, Gloria Ban, Recolta Agrij, Silvania Cehu Silvaniei şi Unirea Mirşid.
Meciurile din faza grupelor au avut loc sâmbătă, în sala de sport din Valcăul de Jos, iar în semifinale s-au calificat formaţiile: Cetatea Buciumi, Unirea Mirşid, Flacăra Halmăşd şi Olimpic Bocşa.
Surpriza semifinalelor a fost echipa din Buciumi, singura echipă din Liga a V-a care a ajuns în această fază a competiţiei.
Prima semifinală a fost câştigată cu scorul de 4 – 1 de Unirea Mirşid, iar cea de-a doua, a câştigat-o Flacăra Halmăşd cu scorul de 3 – 1.
În disputa pentru stabilirea locurilor trei – patru s-au duelat Cetatea Buciumi şi Olimpic Bocşa, echipa din Bocşa câştigând la loviturile de departajare. Scorul a fost 3 – 3 la finalul celor două reprize, iar la penalty-uri, echipa condusă de Ioan Barou a câştigat cu 2 – 1.
Finala a fost extrem de disputată. Chiar dacă majoritatea spectatorilor prezenţi o vedeau favorită pe Unirea Mirşid, câştigătoarea Cupei AJF a devenit Flacăra Halmăşd.
Tudor Ulmeanu a deschis scorul pentru Halmăşd în minutul 11, iar un minut mai târziu, Mihai Bode a restabilit egalitatea. Adrian Dregan a dus, din nou, Halmăşdul în avantaj în minutul 18. Unirea Mirşid a atacat în valuri în ultimele zece minute, dar nu a reuşit să egaleze până la final, ratând, astfel, câştigarea „Cupei AJF” pentru a doua oară consecutiv.
„A fost un meci foarte greu în finală, pentru că Unirea Mirşid este o echipă foarte bună, care s-a întârit în pauza de iarnă. Însă, cu muncă multă şi cu ambiţie, am reuşit să câştigăm. A fost o competiţie reuşită, cu multe echipe şi ţin să felicit organizatorii”, a declarat jucătorul echipei Flacăra Halmăşd, Tudor Ulmeanu.
„A fost o ediţie foarte interesantă, cu un număr record de echipe şi vreau să felicit toate cluburile participante. Au fost 23 de echipe participante, ceea ce înseamnă că jucătorii sunt dornici să reintre în competiţie. Fotbalul sălăjean este într-un progres şi cred că mulţi fotbalişti ar putea face pasul spre echipele din ligile superioare. Finala a fost foarte disputată, cu faze spectaculoase la ambele porţi, iar dacă Flacăra Halmăşd a cştigat, înseamnă că a meritat victoria”, a precizat şi preşedintele AJF Sălaj, Daniel Sabou.
Câştigătoarea competiţiei a primit din partea AJF Sălaj un trofeu, o diplomă şi cinci mingi, în timp ce Unirea Mirşid a primit trei mingi, trofeu şi diplomă. Ocupantei locului trei, Olimpic Bocşa, i-au fost acordate două mingi, un trofeu şi o diplompă, iar Cetatea Buciumi, echipa de pe locul patru a primit o minge şi o diplomă.
A fost acordată şi o diplomă specială, pentru Grigore Păşcuţă, component al echipei Cetatea Buciumi, fost jucător la Armătura Zalău, pentru întreaga activitatea.

Alte articole

Leave a Comment