CSM Zalau si CSU Galati se bat pentru Simona Maxim

CSM Zalau si CSU Galati se bat pentru Simona MaximTransferata la CSU Galati in luna februarie a anului trecut, contractul atletei zalauane, Simona Maxim, cu clubul galatean a expirat in aceasta luna. Sportiva doreste insa sa continue la Galati, dar, din cauza ca cele doua cluburi nu pot ajunge la o intelegere, Simona Maxim ar putea recurge chiar la depunerea unui memoriu la Federatia Romana de Atletism.

Nu mai vreau sa alerg pentru CSM Zalau. Ma mai duc pana maine (n.r. 20 ianuarie 2009) si gata. Oricum, cei din conducere au spus ca nu am valoare, asa ca, sa ma lase sa plec la alt club, afirma in urma cu un an Simona Maxim. Desi directorul de atunci al CSM Zalau, Vasile Streang, a declarat ca sportiva va putea pleca la CSU Galati doar in anumite conditii, in cele din urma, Simona Maxim s-a transferat la clubul galatean fara nicio pretentie din partea celor de la Zalau. Perioada contractuala a expirat insa la inceputul acestui an, astfel ca sportiva ar trebui sa evolueze in acest an, din nou pentru CSM Zalau.

Atleta ne-a declarat insa ca doreste sa ramana la Galati, iar daca persoanele din conducerea clubului zalauan nu vor accepta acest lucru, va depune memoriu la Federatia Romana de Atletism. Eu vreau sa raman la Galati. Nu vreau sa mai alerg pentru CSM Zalau, fiindca ei nu pot sa-mi ofere conditiile care mi le-au oferit anul trecut cei de la Galati.

Daca nu vor sa ma lase voi face un memoriu la federatie, a fost declaratia sportivei. Actualul director al CSM Zalau, Silviu Muresan, a afirmat ca, in urma unei discutii avute cu antrenorul Mirel Seisanu si cu expertul sportiv din cadrul clubului, Vasile Streang, a decis ca sportiva poate pleca la CSU Galati doar daca clubul galatean va suporta cheltuielile unui cantonament pentru doua persoane la Piatra Arsa.

Am avut o discutie cu domnul Streang si domnul Seisanu, iar pretentia noastra este sa ne ofere un cantonament pentru doua persoane la Piatra Arsa. Ei vor ca Simona sa fie a lor definitiv, insa nu o putem lasa sa plece fara nicio pretentie. Ei au investit in ea un an, iar noi am investit 12.

De cealalta parte, directorul CSU Galati, Ioan Mandache, ne-a precizat ca ar fi dispus sa suporte costurile unui cantonament de doua saptamani la Piatra Arsa, dar pentru o singura persoana. Nu este un capat de lume daca Simona vine la noi sau ramane la Zalau.

Depinde insa de dorinta sportivei. Ea la Zalau nu are conditiile pe care le-a avut la noi. Problema este ca in februarie are loc la Felix selectia pentru Balcaniada, iar eu vroiam sa o trimit pe Simona acolo in pregatire doua saptamani. In cazul acesta nu mai pot sa-i ofer acest cantonament.

Domnul Silviu mi-a spus ca ei au cheltuit cu ea 12 ani, iar noi numai in ultimul an, insa orice club cheltuieste cu un sportiv atata timp cat apartine clubului respectiv. Eu sunt dispus sa suport cheltuielile unui cantonament de doua saptamani la Piatra Arsa, dar pentru o singura persoana. Simona Maxim se pregateste in aceste zile la Stadionul Municipal din Zalau, insa spera ca problema transferului sa fie rezolvata cat mai curand, pentru a putea lua startul la selectia pentru Balcaniada.

Leave a Comment