CSM Bucureşti a avut „viaţă grea” pe terenul Zalăului

Deşi a pierdut la o diferenţă de şapte goluri, formaţia pregătită de Gheorghe Tadici a avut o primă repriză foarte bună în meciul de sâmbătă după-amiaza, din cadrul primei etape, jucând de la egal la egal cu una dintre echipele pretendente la titlu

Sunt momente, chiar şi în sport, când „buturuga mică răstoarnă carul mare”, iar suporterii zălăuani, veniţi în număr destul de mare la Sala Sporturilor, au sperat mai bine de o rerpiză la acest lucru. Deşi avea un lot mult mai valoros decât al Zalăului, cu jucătoare extrem de experiementate, CSM Bucureşti a avut „viaţă grea” pe terenul Zalăului mai bine de o repriză, după cum a recunoscut la finalul partidei şi extrema Cristina Vărzaru.
HC Zalău a pierdut meciul din cadrul primei etape cu scorul de 19 – 26, pe teren porpiru, în faţa formaţiei CSM Bucureşti, una dintre pretendentele la tiltu, însă HC Zalău s-a aflat la conducere până în minutul 25, când tabela arăta 10 – 9. Pe final de repriză, au avut loc câteva faze controversate pe atacul oaspetelor, care le-au dat posibilitatea acestora să se desprindă la trei goluri până la pauză, 13 – 10. Diana Puiu a încercat să o surprindă pe Pessoa de la linia de nouă metri, dar a reuşit în foarte puţine momente.
Diferenţa de valoare, dar mai ales faptul că CSM-ul a avut şi rezerve de valoare apropiată titularelor, s-a văzut în repriza secundă, când bucureştencele s-au desprins decisiv pe tabelă, nemaiputând fi egalate până la final, când s-au impus cu 26 – 19. Pessoa a fost, de departe jucătoarea meciului, care, în partea a doua, efectiv a închis poarta formaţiei din Capitală.
„Ceea ce am prevăzut, o echipă foarte grea, cu patru campioane mondiale şi cu o experienţă deosebită atât ele, cât şi celelalte jucătoare. Bucureştiul la avut parte de un portar foarte bun, iar pe lângă aceasta, am făcut şi noi câteva greşeli, prin aruncările de la şapte metri şi am mai avut câteva situaţii bune. Cred că, în cea mai mare parte, ne-am ridicat la nivelul adversarelor. Nu vreau să vorbesc prea mult despre arbitraj, dar au fost câteva eliminări dubioase împotriva noastră, plus faze din care adversarele au marcat cel puţin cinci goluri din semicerc. Ne-am dorit să obţinem un rezultat bun, dar în condiţiile în care primeşti cinci – şase goluri într-un asemenea mod şi cu o astfel de echipă este greu să emiţi pretenţi”, a declarat la finalul partidei managerul Gheorghe Tadici.
Chiar dacă echipa ei s-a impus la şapte goluri, extrema dreaptă, Cristina Vărzaru, consideră că multe formaţii din Liga Naţională nu vor avea viaţă uşoară pe terenul Zalăului. „Ne aşteptam la un meci dificil la Zalău, pentru că nu a fost niciodată uşor să jucăm pe terenul acestei echipe. Publicul e ostil, iar Zalăul joacă agresiv pe teren propriu. Ştiam că va fi un meci în care va trebui să ne luptăm până la capăt. Diferenţa s-a făcut la nivel de apărare, dar noi am avut avantaj şi prin faptul că am putut rula multe jucătoare. Eu spun că multe echipe vor avea meciuri grele la Zalău şi vor pleca fără puncte de pe acest teren”, consideră Vărzaru.
În etapa viitoare, programată miercuri, HC Zalău va evolua pe terenul formaţiei HC Dunărea Brăila.
HC Zalău: Inculeţ, Sabău – Cârligeanu, Maior Paşca (2), Ciobanu (1), Ţurcaş (1), Trif, Bardac, Pintea (5), Cicic, Ciuciulete (3), Rob, Ciunt, Constantinescu (5), Puiu (2). Manager: Gheorghe Tadici
CSM Bucureşti: Pessoa, Iordache – Curea (1), Da Silva, Rodriguez (8), Tivadar (4), Vărzaru (4), Bazaliu, Torstensson (4), Vetkova (2), Glibko, Zaremba, Nicula, Vizitiu (1). Antrenor: Mette Klit

Leave a Comment