CS Terra Kid Zalău, pe podiumul Campionatului European de la Cracovia

Cea de-a 23-a ediţia e Campionatului European de Karate Fudokan s-a desfăşurat în perioada 12 – 16 octombrie, la Cracovia (Polonia), din delegaţia României făcând parte şi sportivi legitimaţi la Clubul Sportiv Terra Kid Zalău.
Sportivii ţării noastre au avut o evoluţie foarte bună la acest concurs, România reuşind să se claseze la final pe primul loc în clasamentul pe naţiuni, din 44 de ţări participante.
Antrenorul clubului Terra Kid Zalău, Călin Marincaş, a avut o prestaţie foarte bună şi de această dată, devenind triplu campion european în probele de kumite individual, kata echipe şi kumite echipe, în timp ce la fuku go a obţinut medalia de argint. O evoluţie bună a avut şi Iulia Cliţan, care a devenit vicecampioană europeană  în probele de kata echipe, kumite echipe şi fuku go.
La juniori, Pal Brigitta şi Dan Poptelecan au avut cele mai bune rezultate. Prima a devenit campioană europeană la kumite echipe şi vicecampioană naţională la kata individuale. Pal Brigitta a concurat şi la seniori, unde a obţinut locul doi la kata echipe. Dan Poptelecan a devenit campion european la kumite echipe, vicecampion european la kata individual, obţinând, totodată şi locul doi la kata echipe – seniori.
În aceeaşi perioadă a fost organizată şi Cupa Europeană de Karate Fudokan, eveniment rezervat copiilor, reprezentanţii clubului zălăuan obţinând şi aici rezultate deosebite.
La categoria copii 1, George Găvriluţ s-a situat pe prima poziţie în proba de kumite echipe, iar Szolyom Szilard a ocupat locul trei la kumite individual. Echipa formată din George Găvriluţ, Nemeti Zoltan şi Solyom Szilard a obţinut medalie de argint la kata, iar în proba de enbu masculin, Nemeti Zoltan şi Vamos Robert au urcat pe treapta a doua a podiumului.
Matyas Lucas s-a clasat pe locul cinci la kata individual, acesta clasându-se şi pe locul şase la kata echipe, alături de Sergiu Tuduce şi Vamos Robert.
La copii 3, cele mai bune evoluţii le-a avut Mario Cordiş. Acesta a obţinut locul I la kata individual, locul I la kata echipe alături de Lucas Coca şi Adrian Pop, locul trei la kumite individual şi locul patru la enbu masculin.
Matei Pop s-a situat pe poziţia secundă la kata individual şi kihon, Lucas Coca a urcat pe treapta a doua a podiumului în proba de kumite individual, iar la enbu masculin s-a situat pe locul patru alături de Mario Cordiş. Tot la copii 1, echipa formată din George Pup, Matyas David şi Luca Tamaş s-a situat pe locul cinci.

Leave a Comment