Cristian Bolduţ a câştigat titlul naţional cu numărul 27

Toţi cei opt sportivi de la CS Vidalis Zalău prezenţi la Campionatul Naţional de karate kyokushin de la Oradea s-au întors cu medalii. Concursul a fost rezervat seniorilor de categoria A (sportivi avansaţi şi componenţi ai loturilor naţionale) şi celor de categoria B (sportivi cu un nivel mai scăzut de experienţă).

Din cei opt karateka zălăuani, trei au participat la categoria A, iar cinci la B. La cea de-a doua categorie, Mihai Zimbran (cat. -70 kg.) a reuşit cea mai bună clasare, locul întâi şi medalie de aur, iar pe poziţia secundă s-au clasat: Iulian Corciac (cat. -80 kg.) şi Ciprian Tarba (cat. +90 kg). Alţi doi sportivi pregătiţi de Cristian Bolduţ, Cătălin Crişan (cat. -70 kg) şi Ovidiu Ghile (cat. +90 kg), s-au clasat pe treapta a treia a podiumului. Ghile a evoluat la categoria +90, deşi are doar 90 de kilograme, fiind nevoit să învingă sportivi chiar şi cu 15 kilograme mai grei pentru a intra în posesia medaliei de bronz.
La categoria A, instructorul Cristian Bolduţ a concurat în proba de kata. În urma unei evoluţii foarte bune, zălăuanul a câştigat medalia de aur şi, totodată, al XII-lea titlu naţional în această probă. Pentru Bolduţ este al XXVII-lea titlu naţional din carieră, după ce în proba de kumite a obţinut opt medalii de aur la individual, la categoria lui de greutate, trei titluri naţionale la open şi patru medalii de aur în proba pe echipe.
Tiberiu Isa a obţinut medalia de argint în proba de kumite, la categoria -70 kilograme, pierzând în faţa campionului en-titre.
Andrei Petric a fost surpriza din lotul zălăuan. Deşi venea după trei ani de inactivitate, Petric a luptat cu mută dăruire, neputând fi oprit decât în finală, de un sportiv orădean.

Leave a Comment