Crează jocurile de noroc dependență?

Dependența de jocuri de noroc este un subiect foarte răspândit în societatea din zilele noastre. Numărul cazinourilor este în continuă creștere, iar acest aspect nu poate spune decât că populația este tot mai interesată de acestea.

Atât în România, cât și la nivel mondial, oamenii au o tendință tot mai mare de a se relaxa sau de a-și încerca norocul la cazinou. Majoritatea casinourile online, precum și Maxbet, oferă cod bonus Maxbet pentru deschiderea unui cont de client.

Întrebarea pe care majoritatea oamenilor o au se referă la care sunt șansele să ajungi dependent dacă joci la cazinou și care sunt factorii pe care să îi ai în vedere pentru a nu ajunge în această situație.

Formează-ți limite

Oamenii au fost dintotdeauna atrași de câștiguri, indiferent de forma acestuia. Încă din perioadele antice oamenii au dezvoltat jocurile de noroc. Acestea includeau un anumit risc și un anumit câștig, în majoritatea cazurilor vorbind lucruri materiale.

Există multe tipuri de jocuri de noroc, de la jocuri clasice de cărți, zaruri, până la jocurile de tip sloturi și ruletă. Toate jocurile de noroc pot aduce atât câștiguri mari, precum și pierderi mari. Important este să ai niște limite bine stabilite și să nu le încalci pentru a nu pierde controlul.

Gestionează emoțiile

Au existat foarte multe studii în legătură cu dependența de jocuri de noroc. În majoritatea cazurilor s-a dovedit că acestea au un risc mare de dependență în rândul oamenilor. Acest lucru se întâmplă exclusiv din cauza câștigurilor. Atunci când câștigi orice lucru, se declanșează o reacție chimică în corp prin care simți bucurie și o stare de euforie. Este foarte important să știi cum să gestionezi aceste emoții și să îți setezi niște limite foarte bine stabilite anterior.

Pentru a reduce riscul de dependență, este necesar să ai un control foarte mare asupra veniturilor tale și asupra riscului pe care ți-l asumi. Pentru a putea risca o parte din venitul tău lunar, este necesar să îți cunoști veniturile și să ai un money management strict. Este recomandat să nu aloci mai mult de 20% din veniturile tale lunare pentru jocuri de noroc.

O sursă de distracție și relaxare, nu o sursă de venit

În primul rând, trebuie să îți scrii ce venituri și ce cheltuieli ai în fiecare lună. Făcând acest lucru, vei afla exact cât îți permiți să riști. Este important să știi că jocurile de noroc trebuie să fie o sursă de distracție și relaxare, nu o sursă de venit.

Cazinourile sunt un business la fel ca orice altă afacere și acestea trebuie să genereze venituri pentru cei care le dețin. Dacă vrei să te bucuri cât mai mult de jocurile de noroc într-o lună, trebuie să îți împarți banii alocați pentru jocuri de noroc în acea lună în așa fel încât să te poți bucura toată luna de acestea și să nu fi tentat să intri în banii pe care îi ai alocați altor cheltuieli.

Inclusiv ONJN are campanii pentru jocul responsabil și oferă suport persoanelor care nu mai ai control asupra jocurilor de noroc, deci care sunt dependente. Dacă nu ești o persoană foarte responsabilă și cu un autocontrol foarte bun, este recomandat să eviți această activitate pentru că te poate afecta pe toate planurile.