Constanţa a câştigat, în premieră, titlul pe terenul Zalăului

Finala campionatului de volei masculin, disputată între Tomis Constanţa şi Volei Municipal Zalău, s-a încheiat în trei partide, toate câştigate de formaţia de la malul mării. Voleibaliştii zălăuani au pierdut în trei seturi primul duel, dar a doua dispută a fost foarte disputată, constănţenii impunându-se după cinci seturi. Lucrurile nu au stat la fel şi joia trecută, când Tomisul s-a impus, din nou, în trei seturi, la capătul unui meci în care evoluţia echipei zălăuane nu a fost la fel de bună ca în cea de-a doua partidă.

Scorul la general a fost 9 – 2, iar echipa din Constanţa a câştigat pentru prima dată titlul de campioană pe terenul formaţiei zălăuane.
„Nu a fost un sezon uşor, pentru că s-au întâmplat multe lucruri la echipă şi, tocmai de aceea, mă bucur că am ajuns în finala campionatului. Îmi pare rău că nu am reuşit să repetăm evoluţia pe care am avut-o în primele două meciuri ale finale, în care, spun eu, am jucat bine, mai ales că am avut câţiva jucători accidentaţi. A contat mult şi absenţa lui Lamb, mai ales că toate mingile trec prin mâna lui, dar am încercat să ne descurcăm şi fără aportul său. Dacă ar fi să privesc partea plină a paharului, cum ar trebui să fac, pot spune că sunt mulţumit de ce am obţinut în acest sezon. Însă, sunt convins că vor fi şi persoane nemulţumite de ceea ce am realizat în acest an competiţional”, a declarat antrenorul Zalăului, Aurel Vlaicu.
„A fost un sezon foarte greu, iar locul doi pe care l-am ocupat la final este un rezultat foarte bun pentru noi. Speram la o victorie astăzi (joi, în al treilea meci al finalei, n.r.), dar, din păcate, nu am putut să învingem Constanţa. Am început bine acest sezon, după care am avut o cădere, dar ne-am revenit pe final. Este o diferenţă clară între noi şi Constanţa. Echipa din Constanţa are jucători foarte valoroşi, care, după părerea mea, ar trebui să joace în campionate mai puternice decât cel din România”, consideră centrul formaţiei zălăuane, Fabian Birău.
„Suntem fericiţi că am câştigat campionatul. Zalăul este o echipă care a meritat să se califice în finală. Nu a fost o partidă foarte disputată, dar la finalul meciului, spectatorii zălăuani ne-au aplaudat şi pe noi, pentru că am jucat bine. Eu sunt la echipă de trei ani, dar în ultimii zece ani, lupta pentru titlu s-a dat mai mult între Constanţa şi Zalău” a precizat, de cealaltă parte, tehnicianul Tomisului, bulgarul Martin Stoev.
„Este pentru prima dată când câştigăm titlul pe terenul Zalăului şi ne bucurăm de această realizare. Echipa din Zalău a dovedit că este valorosă şi a reuşit să întoarcă rezultatul atât în duelurile cu Baia Mare, cât şi în cele cu Craiova. La Zalău sunt mulţi jucători internaţionali, cu experienţă”, a afirmat centrul campioanei, Sergiu Stancu.
Tomis Constanţa a câştigat pentru a doua oară consecutiv eventul, după ce, la finalul lunii martie, s-a impus cu 3 – 1 în finala Cupei României, în faţa celor de la Dinamo Bucureşti.

2 Thoughts to “Constanţa a câştigat, în premieră, titlul pe terenul Zalăului”

  1. […] Via: Constanţa a câştigat, în premieră, titlul pe terenul Zalăului […]

  2. Anonim

    Normal ca Vlaicu ii multumit. La ce antrenor e el, e o performanta acest loc secund ! Pacat de banii pe care i-am avut in acest an, ca la anul cu cine mai jucam ? Cu Tebies ?

Leave a Comment