Consilierii locali au votat trei noi secţii sportive la SCM Zalău

Volei Municipal Zalău pare să devină istorie, cel puţin pentru autorităţile locale şi pentru consilierii locali care, în cadrul şedinţei Consiliului Local desfăşurată joi, 30 aprilie, au votat înfiinţarea a trei noi secţii sportive în cadrul Sport Club Municipal Zalău, înfiinţat în urmă cu aproape un an. Despre înfiinţarea unei secţii de volei s-a discutat încă de anul trecut, lucru reamintit de consilierul Gheorghe Bancea, însă viceprimarul Teodor Bălăjel le-a explicat celor prezenţi la şedinţa de joi că „nu am cuprins ramura volei, deoarece în momentul în care am constituit acest club, Proiectul de finanţare al structurii sportive Volei Municipal Zalău era deja în derulare, iar noi am venit mai târziu cu câteva luni”. Bancea nu a ezitat să vorbească şi despre „situaţia deosebit de defectuoasă” de la Volei Municipal Zalău, scoasă în evidenţă în ultimele zile atât în presa locală, cât şi în cea naţională.
Majoritatea consilierilor care au luat cuvântul au vorbit despre punerea accentului pe sportul de masă, iar Dinu Iancu Sălăjanu a ţinut să precizeze că sportul nu trebuie politizat, afirmând că este nevoie de oameni specializaţi în fruntea cluburilor sportive, persoane cu rezultate în acest domeniu.
Un al subiect a fost situaţia de la Clubul Sportiv Municipal şi de la Clubul Sportiv Şcolar, acelaşi consilier Bancea afirmând că „se putea face şi aici o îmbunătăţire, astfel încât un număr cât mai mare de tineri să poată să activeze în cât mai multe ramuri sportive”. Răspunsul a venit din partea primarului Ionel Ciunt: „există un Proiect de lege privind preluarea Cluburilor Sportive de către Consiliile Locale şi a Direcţiilor Judeţene pentru Tineret şi Sport de către Consiliile Judeţene. Noi am tot împins oarecum formarea clubului primăriei tocmai în ideea că acest Proiect de lege va fi votat. Din păcate, eu nu am reuşit, cu toate intervenţiile mele, pe vremea guvernului anterior, aşa că, ajutaţi-ne dumneavoastră dacă aveţi cum. Aceasta era ideea, de a prelua aceste cluburi, iar dacă ar fi trecut la Primărie cu tot ce înseamnă baze sportive, am fi putut face o altfel de finanţare pentru dânşii”.
În urma votului dat de toţi cei 21 de consilieri în cadrul şedinţei de joi, Sport Club Municipal Zalău va dispune de noi trei secţii sportive, alături de volei, urmând a mai activa una de karate şi alta de judo. În total, vor fi zece secţii, celelalte fiind fotbal, atletism, box, tenis, tenis de masă, lupte şi handbal.

6 Thoughts to “Consilierii locali au votat trei noi secţii sportive la SCM Zalău”

  1. Anonim

    Foarte bine ca au înființat o echipa de volei masculin nou sper ca să nu se facă diferența între volei și fotbal la alocarea banilor de la bugetul local

  2. Primarie

    Usor de facut alta echipa! Acuma sa va vad ce jucatori o sa aduceti…ce staff o sa faceti?! Abraham? Ciontos? Ha ha ha

  3. ioan delu

    Ma surprinde faptul ca PNL_ul ii tot da inainte cu sprijinirea sportului de masa. Eu stiu ca Daciada a fost ceva de sorginte comunista.

  4. Anonim

    Ma bogatilor, tot dam inainte cu sportul, dar drumuri,retele de gaz apa,iluminat nu ne trebuie, cine vrea sport isi face club privat ca marincas si faci sport cat vrei, dar nu pe bani publici care nu stie nimeni cum ii cheltuiti

  5. Feher

    In 2016 primarul cu viceprimarul au salvat echipa ca avea o groaza de datorii … ce crezi atunci era mare conducator de club (la putere PNL) Marcel Doru Tarle si culmea dupa doi ani ii ofera un loc caldut in primarie…Felicitari! Aveti ocazia sa-l puneti din nou la volei!

  6. Feher

    Marius Lazar antrenor secund!

Leave a Comment