Conducerea AJF Sălaj, cu gândul la reluarea competiţiilor

În luna martie se va împlini un an de la ultimele meciuri desfăşurate în Liga a IV-a şi Liga a V-a de fotbal, perioadă în care a fost redusă la minim şi activitatea personalului Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Sălaj. În toamna anului trecut a fost pusă în discuţie o posibilă reluare a competiţiilor şi începerea sezonului 2019 – 2020, dar situaţia creată de pandemia de COVID-19 a făcut ca întrecerile sportive destinate amatorilor să rămână blocate până în acest an.

Atât în Sălaj, cât şi în alte zone ale ţării, echipele din campionatele judeţene sunt nerăbdătoare să-şi reia activitatea, dar totul depinde de numărul cazurilor înregistrate în perioada următoare.

„Cu toţii aşteptăm cu nerăbdare reluarea competiţiilor. Gândiţi-vă că din luna martie a anului trecut nu s-a mai jucat niciun meci în Liga a IV-a, în Liga a V-a sau la nivel de copii şi juniori. Este foarte important cum va arăta situaţia epidemiologică în perioada următoare. Probabil, la finalul acestei luni vom avea în şedinţă on-line cu ceilalţi preşedinţi de AJF-uri şi cu persoanele din conducerea FRF, în care vom stabili câteva detalii legate de această problemă”, ne-a declarat preşedintele AJF Sălaj, Daniel Sabou.

În cazul în care se va decide reluarea campionatelor, va trebui gândit şi un sistem competiţional care să permită desemnarea campioanelor judeţene până la data programării jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, în 2019, turneele de baraj desfăşurându-se în luna august.

Sportul Şimleu a fost ultima echipă din Sălaj ce a devenit campioană judeţeană. Formaţia de la poalele Măgurii nu a promovat în urma desfăşurării turneului de baraj, dar a fost acceptată ulterior în Liga a III-a, eşalon în care activează în prezent.

 

Leave a Comment