Clubul Sportiv al Primăriei Zalău – o posibilă soluție pentru performanța în fotbal

Consilierii locali municipali au votat în ședința de consiliu local desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, proiectele privind finanțările nerambursabile  pentru promovarea sportului de performanță pentru anul competițional următor, ramurile sportive volei și fotbal. În ceea ce privește voleiul, suma totală aprobată a fost de 3.140.000 de lei (mai mare decât cea alocată anul trecut), însă votul nu a trecut fără discuții și disensiuni între consilierii locali, cei din opoziție susținând că “setul” de condiții prin care sportul de performanță, voleiul ]n mod special, este finanțat din bani publici, trebuie să ofere o granție mai mare a performanței, și nu doar să se ofere sume pe modelul “noi vă dăm acești bani, ce puteți să faceți având aceste sume?”. Totodată, consilierii din opoziție au spus că nu este normal ca în același proiect de finanțare care se referă strict la sportul de performanță să fie incluse și activitățile sportive ale copiilor.

În ceea ce privește echipa Volei Municipal Zalău, în anul competițional ce se va încheia luna viitoare, suma alocată prin contract de finanțare nerambursabilă a fost de 3.070.000 lei, adică 1.790.000 lei pentru anul 2017 și 1.280.000 lei pentru anul 2018. Obiectivele stabilite și asumate prin semnarea contractului de finanțare au fost participarea la Campionatul Național și clasarea pe locurile 1-4, disputarea Super Cupei României în septembrie 2017, disputarea finalei Cupei României, înscrierea și participarea la una din Cupele Europene: Champion League, CEV sau Challange Cup. După cum se știe, toate aceste obiective au fost realizate (turneul final al Cupei României se va desfășura în perioada 1 – 2 mai). Pentru sezonul 2016-2017, suma alocată a fost de 2.720.000 lei. Diferența dintre sumele alocate în cele două sezoane a fost de 350.000 lei, care au fost alocați numai pentru înscrierea și participarea în Cupele Europene.

Pentru sezonul 2018-2019, la volei s-a alocat suma de 3.140.000 lei. Primăria susține că există posibilitatea ca, la concursul de proiecte sportive să participe mai mulți solicitanți (cluburi de volei) lucru care este însă destul de puțin probabil. Din suma alocată Clubului Volei Municipal Zalău, 350.000 lei vor fi utilizați numai în cazul în care echipa se înscrie și participă la una din Cupele Europene.

Primăria Zalău spune că în anul competițional 2018-2019, finanțarea echipelor de volei se face pe bază de proiecte, în cadrul programului “Promovarea sportului de performanță”. Primăria Municipiului Zalău a făcut câteva precizări legate de informațiile contradictorii care circulă privind înființarea unei  echipe de fotbal aflată sub patronajul municipalității în totalitate.

“În acest moment a fost demarată procedura de înființare a unui Club Sportiv în cadrul Primăriei Municipiului Zalău, procedură care încă nu este finalizată. În funcție de bugetul Primăriei Municipiului Zalău și de eventualele modificări legislative în domeniul sportului, luăm în calcul înființarea unei echipe de fotbal în cadrul Clubului Sportiv al Primăriei Municipiului Zalău. Pentru anul competițional care urmează, fotbalului i-a fost alocată suma de 110.000 de lei, mai mult cu 10.000 de lei decât bugetul acordat pentru anul competițional 2017-2018. Cu toate acestea, performanța în fotbal este, în continuare, una aproape inexistentă, consilierii locali având și de această dată dispute aprinse referitoare la rezultatele slabe dar și la posibilitatea pe viitor de a investi în jucători de valoare, pe cât posibil din România, și evitarea achizițiilor străine care, așa cum știm, nu au demonstrat o eficiență competițională care să ne propulseze pe un loc mai bun, eventual și într-o ligă superioară față de cea în care, din păcate, ne găsim acum.

 

 

 

One Thought to “Clubul Sportiv al Primăriei Zalău – o posibilă soluție pentru performanța în fotbal”

  1. Anonim

    Nici un consilier municipal sau judetean,in frunte cu neica nimeni in materie de sport -performanta, Balajel si primarele Ciunt , nu au habar de acest fenomen social … Cautati un CONSILIER pe probleme de sport viabil si cunascator , mai analfebetilor pe banii nostri ..

Leave a Comment