Centru din Ucraina pentru Volei Municipal Zalău

Volei Municipal Zalău a rămas cu un singur centru după despărţirea de Mihai Gheorghiţă, care a ales să evolueze la Steaua Bucureşti în sezonul viitor şi de Răzvan Olteanu, care s-a transferat la campioana Universitatea Craiova. Având în vedere că numărul jucătorilor români de valoare ce evoluează pe acest post este destul de redus, oficialii s-au orientat spre voleibalişti din afara ţări.
S-au purtat tratative cu mai mulţi jucători, iar miercuri dimineaţa, conducerea clubului a ajuns la un acord cu ucraineanul Mykola Rudnytskyi, voleibalist în vârstă de 34 de ani, cu o talie de 2,10 metri. Jucătorul evoluează de şapte ani la Lokomotiv Kharkiv, cu care a jucat în fiecare sezon în cupele europene. Până în 2009, când s-a transferat la această formaţie, voleibalistul a mai activat la Azovstal Mariupol şi Impexagro Sport Cherkasy.
Mykola Rudnytskyi este multiplu campion al Uncrainei şi câştigâtor în repetate rânduri a Cupei Ucrainei, dar şi component al naţionalei ţării sale.
Voleibalistul ucrainean este al cincilea transfer din această vară al formaţiei zălăuane, după Adrian Gontariu, Vlad Cuciureanu, belgianul Matthias Walkiers şi Paul Şomoi.
Conducerea clubului mai poartă în această perioadă tratative cu un trăgător secund, mai ales că sunt şanse foarte reduse ca Marian Bala să continue la vicecampioana României.

Leave a Comment