Catalin Pasca, locul I la Ziua Mondiala a Atletismului

Catalin Pasca, locul I la Ziua Mondiala a AtletismuluiCSM Zalau a avut un singur reprezentant la Ziua Mondiala a Ateltismului, aruncatorul de greutate Catalin Pasca, sportiv pregatit de Lorena Boberschi si Gheorghe Guset. Concursul desfasurat la finalul saptamanii trecute, pe Stadionul Cluj Arena, a fost rezervat juniorilor 3, juniorilor 2 si copiilor I (nascuti intre anii 1995 – 1999). Proba de aruncare a greutatii a avut loc in Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu din incinta Facultatii de Educatiei Fizica si Sport a Universitatii Babes-Bolyai, organizatorii luand aceasta decizie pentru a nu strica gazonul de pe Cluj Arena.

Aflat la al doilea sau concurs, dupa Memorialul Ateltilor Clujeni de anul trecut, Catalin Pasca a avut o evolutie buna, clasandu-se la finalul probei pe prima treapta a podiumului. Sportivul legitimat la CSM Zalau a concurat la categoria juniori 2, aruncand cu bila de 5 kilograme. Este un rezultat bun, care-i da sperante pentru viitor. Rezultatul este cu atat mai bun cu cat se cunoaste bine faptul ca sectia de aruncare s-a confruntat in fiecare an cu probleme de pregatire in perioada de iarna, sportivii neavand unde sa exerseze aruncarile.

Pentru sectia de aruncari de la CSM Zalau urmeaza un nou concurs la finalul acestei saptamani, Memorialul Atletilor Clujeni, la care vor fi prezenti: George Guset (seniori), Santamarean Bogdan (juniori I), Cristian Vlaic (juniori I) si Catalin Pasca (juniori 2). Peste doua saptamani sunt programate Campionatele Nationale Universitare, tot la Cluj-Napoca. Pentru noi sunt binevenite aceste concursuri, pentru ca distanta nu este mare, iar conditiile de organizare sunt bune. Sunt concursuri de pregatire pentru Campionatele Nationale din aceasta vara, ne-a declarat antrenoarea Lorena Boberschi.

Primul Campionat National va fi cel de juniori 2, in 29 – 30 iunie, apoi Nationalele de seniori, din 5 – 6 iulie. Ulmul va fi Campionatul National de juniori 1, 20 – 21 iulie.

Leave a Comment