„Cântecul lebedei” în voleiul şimleuan?

În ciuda faptului că Phoenix Şimleu Silvaniei a rămas pe prima scenă a voleiului românesc, primarul Septimiu Ţurcaş a afirmat că instituţia pe care o conduce nu va putea susţine echipa într-un procent la fel de mare şi în sezonul viitor

Clasată pe locul nouă la finalul primei părţi a campionatului, Phoenix Şimleu Silvaniei a evoluat în play-out, întâlnind formaţia de pe locul 12 – Steaua Bucureşti. Primele două dueluri dintre cele două formaţii s-au disputat la Şimleu Silvaniei, ambele fiind câştigate de echipa pregătită de Ovidiu Teuşan. După 3 – 1 în primul joc, şimleuanii au avut nevoie de cinci seturi pentru a se impune în duelul cu numărul doi, unul în care oaspeţii au contestat în repetate rânduri arbitrajul.
Au urmat partidele trei şi patru, desfăşurate sâmbătă şi duminică pe terenul Stelei. Dacă în jocul cu numărul trei, „militarii” s-au impus cu 3 – 2, şimelaunii au reuşit să încheie conturile după partida de duminică seara, la finalul căreia s-au impus cu 3 – 1.
Actul de debut a fost la discreţia echipei şimleuane, care s-a impus în final cu scorul de 25 – 16, dar Steaua a egalat situaţia, după ce s-a impus tot la o diferenţă de nouă goluri în actul secund. A fost singurul set câştigat de „roş-albaştri”, fiindcă voleibaliştii şimleuani au revenit la jocul bun din primul set şi s-au impus cu 25 – 19 în actul trei şi cu 25 – 23 în setul patru.
„Sunt foarte fericit pentru faptul că am reuşit să terminăm sezonul pe locul nouă şi vom juca şi în sezonul viitor în Divizia A1. Steaua a jucat bine în meciul trei, dar jocul nostru a arătat mai bine în meciul patru. Băieţii au îneţels mesajul meu, s-au mobilizat mult mai bine şi am reuşit să ne impunem. A fost un an cu bune şi rele, dar, după tot ce s-a întâmplat, este bine că am terminat pe locul nouă şi am încheiat disputa cu Steaua în patru meciuri. Va trebui să analizăm bine situaţia în pauza din această vară, iar în sezonul următor cred că putem spera chiar la un loc de cupă europeană”, a declarat încrezător Ovidiu Teuşan.
Primarul Septimiu Ţurcaş nu s-a arătat deloc încântat de faptul că echipa şimleuană a terminat sezonul pe locul nouă şi chiar a ţinut să precizeze că autorităţile locale din Şimleu Silvaniei nu vor mai aloca aceeaşi sumă echipei de volei şi în sezonul următor.
„Pentru noi s-a terminat campionatul. Un neaşteptat loc nouă, pe care mărturisesc că nu l-am gândit la începutul campionatului nici măcar în glumă. Am investit mult în această echipă şi am avut aşteptări mari. Este inadmisibil să terminăm pe locul nouă după investiţiile făcute în această echipă. Sper să existe oameni potenţi financiar care să îşi dorească ca această echipă să rămână în prima divizie şi să vină în sprijinul nostru. O implicare totală a Consiliului Local în viitor, aşa cum a fost până acum, nu va mai fi”, a precizat edilul din Şimleu Silvaniei.
Phoenix Şimleu Silvaniei: Rodman Varela, Lucian Tofan, Ciprian Viţelaru, Florin Filip, Ionuţ Rus, Manuel Oramas, Joel Silva – libero. A mai evoluat: Ovidiu Teuşan.

Leave a Comment