Campionatul Naţional de Semimaraton, primul concurs din 2019 pentru atleta Paula Todoran

Chiar dacă 2018 nu a fost pentru Paula Todoran unul dintre cei mai buni ani din carieră, sportiva pregătită de Mirel Seişanu a fost desemnată şi la finele anului trecut cea mai bună sportivă din Sălaj în probele olimpice.
În 2018, sportiva legitimată la CSM Zalău a devenit campioană balcanică atât la individual, cât şi cu echipa, a cucerit bronzul în cursa de 10.000 de metri din cadrul Campionatului Naţional de Atletism şi a devenit vicecampioană naţională la semimaraton.
„În anul 2018, mi-aş fi dorit un rezultat, ca timp, mai bun în proba în care m-am consacrat de zece ani – maratonul. Din păcate, la nici unul dintre cele două curse alergate nu am reuşit să am o zi bună pentru realizarea unei performanţe remarcabile. Asta, însă, nu mă dezarmează în a crede că în anul 2019 îmi voi putea realiza baremul de participare pentru Jocurile Olimpice de la Tokio 2020 în proba celor 42 kilometri şi 195 metri”, a declarat Paula Todoran, care a mai participat la trei competiţii majore în 2018.
Campionatul Mondial de Semimaraton din Valencia, unde a ocupat locul 9, a fost una dintre cursele internaţionale la care a luat startul Paula Todoran în 2018. Zălăuanca a participat şi la Campionatul European de Atletism, de la Berlin, clasându-se pe locul 42, dar şi la Campionatul European de Cros din Olanda, unde a ocupat locul 9.
„Anul 2018 l-am încheiat printr-o competiţie de 5,1 kilometri, în Austria, o cursa tradiţională de Anul Nou, în care am luat startul separat numai sportivi de elită, ocupând locul 5 la aceasta cursa şi fiind apreciată şi totodată felicitată de către organizatori, care mi-au lansat deja invitaţia pentru anul viitor”, a mai afirmat atleta.
Prima cursă oficială în care Paula Todoran va lua startul în 2019 este Campionatul Naţional de Semimaraton, programat în 30 martie, la Buzău. Tot în acest an, atleta zălăuană va mai participa la Campionatul Naţional de 10 kilometri, alergare pe şosea, Campionatul Balcanic de Semimaraton, din Ucraina, Campionatul Balcanic de alergare pe şosea din Bosnia Herţegovina, Campionatul Naţional de Atletism, Campionatul Mondial de Atletism de la Doha, Campionatul Balcanic de Maraton din Belgrad şi Campionatul European de Cros, din luna decembrie, din Portugalia.
Paula Todoran intenţionează să participe şi la o cursă internaţională de maraton, pentru a-şi realiza baremul de participare la Jocurile Olimpice din 2020.

Leave a Comment