Campionatul European de Karate Tradiţional, o reuşită pentru sportivii sălăjeni

Cea de-a XXXV-a ediţie a Campionatului European de Karate Tradiţional s-a desfăşurat în perioada 29 – 31 octombrie, la Belgrad, eveniment la care au participat şi trei cluburi de karate din municipiu: CS Terra Kid Zalău, SCM Zalău şi Seiko Zalău.
Terra Kid Zalău, club condus de Remus Cliţan, a avut 14 reprezentanţi la acest eveniment, întorcându-se cu aproape 40 de medalii de la aceste „Europene”. Iulia Cliţan, „Regina Europei” în proba de kata din ultimii patru ani, şi-a respectat blazonul, devenind şi în acest an campioană europeană în această probă. Fiica preşedintelui Remus Cliţan a mai cucerit un argint la kata echipe şi un bronz la kumite echipe. Duţă Cristian, antrenorul clubului, a devenit campion european în proba de kata echipe şi în proba de enbu mixt, obţinând şi un argint la enbu masculin. Tot la seniori, Ilena Benescu a devenit campioană europeană la enbu mixt, aceasta mai obţinând două medalii de argint şi una de bronz. Cu o medalie de argint şi două de bronz s-a aflat în top şi Ana Popescu, Iar Vlad Popescu a devenit campion european la kata echipe, unde i-a avut parteneri pe Cristian Duţă şi Rareş Mayer.
La tineret s-au remarcat Antonia Iacob şi Natalia Dobrescu, fiecare cucerind patru medalii pentru clubul zălăuan. Dobrescu a devenit chiar campioană europeană în proba de kata individual.
La juniori, Terra Kid Zalău a fost reprezentat de Cătălin Marşovină, Iris Dobre, Luca Chirica, Dragoş Ciobănaş, Eduard Vâlceleanu şi David Anişoiu, fiecare devenind campion european cel puţin într-una din probele la care au participat.
Seiko Zalău, club condus de Călin Marincaş, a avut reprezentanţi la copii, unde Cezara Marincaş a obţinut trei medalii de aur (kata individual, kumite şi kata echipe) şi un argint la kihon. Elena Pup a obţinut un aur şi două medalii de bronz, iar Iris Sereş a devenit şi ea campioană europeană kata echipe. Din delegaţia clubului Seiko a făcut parte şi Szigyarto Idris, care a acces în grupa pentru locurile 5 – 8 la categoria sa de vârstă.
Şi Sport Club Municipal Zalău a avut sportivi la acest eveniment, secţia de karate fiind condusă tot de Călin Marincaş. Clubul zălăuan a obţinut o medalie de aur la kata echipe, prin Solyom Syilard, George Găvriluţ şi Nemeti Zoltan.

Leave a Comment