Campionatul de volei a fost „îngheţat”: Volei Municipal Zalău râmăne fără medalie

Bugetul echipei a fost suplimentat cu suma de 450.000 de lei pentru a fi achitate facturile emise de societăţile comerciale din Zalău şi de Federaţia Română de Volei.

Consiliul Director al Federaţiei Române de Volei a decis miercuri „îngheţarea” campionatelor de seniori atât la masculin, cât şi la feminin, luându-se în calcul clasamentul de la finalul sezonului regulat. Campioană la masculin, în aceste condiţii, este Arcada Galaţi, iar competiţia feminină a fost câştigată de Volei Alba Blaj.
Chiar dacă a beneficiat de un buget cât se poate de consistent, Volei Municipal Zalău nu a avut o evoluţie pe măsură în acest sezon, terminând sezonul regulat doar pe poziţia a patra, loc pe care, de altfel, încheie şi campionatul ca urmare a deciziei luată miercuri de FRV.
„Consiliul Director a luat azi decizia de a încheia campionatul în acest moment cu clasamentul dobândit de fiecare echipă la finalul returului, adică la finalul sezonului regulat. Pentru că din play-off se disputaseră doar două etape, mai erau opt. Deci campioane sunt Arcada la băieţi şi Blaj la fete. Şi prin decizia asta nu se produce nicio modificare majoră, din analiza pe care am făcut-o noi. Adică primele două echipe au distanţă mare şi cele de pe locurile 3 sau 4 nu pot să le ajungă, chiar şi dacă se continua play-off-ul. Asta şi la băieţi şi la fete. Deci se schimba ceva numai dacă echipele de primele locuri s-ar fi retras din campionat, ceea ce era greu de crezut. Mă obligă FIVB (n.r., Federaţia Internaţională de Volei) să închei campionatele pe 15 mai, pentru ca jucătorii străini să poată să plece. La alte federaţii poate e altă situaţie, pot să joace toată vara, au condiţii favorabile, dar noi nu avem. Situaţia de urgenţă a fost decretată până la mijlocul lui aprilie, după care se mai duce sigur încă o lună cu pregătirile şi s-a făcut mai. Iar în 15 mai trebuie să oprim campionatul, deci când să jucăm?”, a explicat preşedintele FRVolei, Gheorghe Vişan, pentru Agerpres.
Decizia Federaţiei a venit şi ca urmare a propunerii venite din partea mai multor cluburi din România, printre care şi Volei Municipal Zalău, care au cerut „îngheţarea” campionatului.
În ziua în care Federaţia a decis „îngheţarea” campionatului, conducerea Volei Municipal Zalău a solicitat Primăriei suplimentarea bugetului cu suma de 450.000 de lei, motivând că „este necesar a fi achitate urgent facturile emise de către societăţile comerciale din Zalău cu care asociaţia noastră are încheiate contracte, deoarece ca urmare a situaţiei existente azi la nivel naţional, aceste societăţi sunt puternic afectate de lipsa încasărilor, datorită restrăngerii activităţii lor. De asemenea, este necesar a fi efectuată urgent plata facturilor emise în 7 ianuarie 2020 de către Federaţia Română de Volei”, consilierii locali fiind de acord cu alocarea acestei sume.

Leave a Comment