Campioana Remat, îngenuncheată la poalele Măgurii

Phoenix Şimleu – Remat Zalău 3 – 0 (25 – 19, 25 – 18, 25 – 21)

O nou-promovată a umilit campioana ultimelor trei sezoane. Cam aşa s-ar scrie în câteva cuvinte istoria meciului de sâmbătă seara, de la Şimleu Silvaniei, în care Phoenix a învins cu scorul de 3 – 0 Remat Zalău.
Un început disputat de partidă, cele două formaţii mergând cap la cap până la primul time-out tehnic, când şimleuanii au avut plus unu. La reluare, Phoenix se desprinde la patru puncte, 14 – 10 şi-l obligă pe polonezul Sordyl să solicite primul timp de odihnă pentru campioana României. Zalăul a reuşit să reducă handicapul la două puncte până la al doilea time-out tehnic, 16 – 14, dar Şimleul s-a desprins din nou, profitând şi de erorile la preluare ale brazilianului Dvoranen, 19 – 15. Jucătorul din Ţara Cafelei greşeşte şi pe atac, iar la 21 – 15 Mariusz Sordyl îl scoate din teren, introducându-l pe Mihai Mărieş. Campioana nu mai are puterea să revină până la final, iar Phoenix Şimleu se impune la o diferenţă de şase puncte.
Antrenorul Rematului începe tot cu Dvoranen în actul secund, dar la scorul de 4 – 1 în favoarea gazdelor îl scoate din teren, reintroducându-l pe Mărieş. La 5 – 1, polonezul cere primul timp de odihnă, dar campioana nu se dezminte şi intră cu un minus şase la primul time-out tehnic. Nou-promovata Phoenix arată că cele două seturi câştigate la Constanţa nu au fost o întâmplare, iar până la finalul setului efectiv se distrează cu Zalăul, conducând cu 16 – 9 la al doilea time-out tehnic şi cu 25 – 18 la final.
Şimleul începe în forţă şi cel de-al treilea parţial, obligându-l pe polonezul Sordyl să ceară primul time-out la scorul de 5 – 1. Deşi este introdus din nou încă din debutul setului, brazilianul Dvoraren continuă să aibă o evoluţie penibilă, demonstrând că valoarea sa este mult sub venitul lunar pe care-l are la Remat şi este scos din teren la scorul de 7 – 3. Campioana dă semne de revenire, egalează la opt şi-l obligă pe Mircea Abraham să ceară primul time-out al setului şi al treilea al partidei. Setul continuă să fie disputat, Şimleul are avans de un singur punct la al doilea time-out, iar Mircea Abraham face prima înlocuire, schimbând coordonatorul de joc. Phoenix se desprinde pe final la două puncte, 20 – 18, iar polonezul Sordyl solicită timp de odihnă. Echipa de la poalele Măgurii nu mai poate fi însă oprită şi câştigă şi setul trei cu scorul de 25 – 21, administrându-i o lecţie de volei campioanei României.

Phoenix Şimleu: Toth Gabor, Cristian Pop, Ionuţ Rus, Bokor Gabor, Marian Bala, Ovidiu Teuşan, Paul Olar – libero. A mai evoluat: Andrei Harlişca. Antrenori: Mircea Abraham şi Marius Oniga
Remat Zalău: Andrei Stoian, Şerban Paşcan, Mihai Gheorghiţă, Răzvan Mihalcea, Robinson Dvoranen, Silmar Almeida, Adrian Feher – libero. A mai evoluat: Mihai Mărieş. Antrenori: Mariusz Sordyl şi Ovidiu Macarie

Alte articole

4 Thoughts to “Campioana Remat, îngenuncheată la poalele Măgurii”

 1. Mitica de la Fetindia

  De loc surprinzator, un rezultat asteptat, dupa cum au mers lucrurile in ultima vreme cu echipa.S-au intarit cu Potrovita si Nistorescu, doi diletanti. Chiar nu vede nimeni ce se intampla. Se aude dom.primar?

 2. unu de pa strada

  bine ca le- scos voleiul din cap!iara noi ii bine ca platim la brazilian 7500 euro pe luna ca doare nu dam dari degeaba la adm. locala

 3. G3o

  Evolutie penibila Remat, felicitari Phoenix!

 4. Anonim

  bravo feher! cat ai scos la pariuri?

Leave a Comment