Sălăjenii – invitaţi la Festivalul Vinului

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Vinului a avut loc sâmbătă, în curtea interioară a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj din Zalău (fostul Centru Militar). Producători de vin din Şimleu Silvaniei, Crasna, Şamşud, Carastelec, Borla, Vuşfalău şi Zăuan au prezentat diferite sortimente de vinuri, într-o expoziţie cu vânzare care nu a dus lipsă de public şi degustători.

Evenimentul a inclus şi o întâlnire între producătorii de vin şi responsabilii instituţiilor agricole, acţiune care s-a desfăşurat în sala “Dialoguri europene” a instituţiei gazdă. În acest cadru, producătorii de vin sălăjeni au primit informaţii şi noutăţi în ceea ce priveşte accesarea de fonduri europene în domeniu. Programele de finanţare prin care pot fi atraşi bani europeni în viticultura sălăjeană, actele care trebuie incluse în dosar, termene limită,  suprafeţe eligibile şi problema comasării terenurilor au fost câteva subiecte centrale ale discuţiilor. Ca exemple de bune practici au fost amintite trei cazuri: doi producători din Carastelec şi Camăr, ambii cu suprafeţe viticole de peste 20 de hectare, şi un investitor din Şimleu Silvaniei, care şi-a înfiinţat cu fonduri europene o plantaţie de viţă de vie pe o suprafaţă de 6,38 hectare.

Tot în cadrul Festivalului de sâmbătă, Biblioteca Judeţeană Sălaj a organizat o expoziţie de carte dedicată scrierilor despre vin.

Festivalul Vinului a fost organizat de către Consiliul Judeţean Sălaj şi Centrul de Cultură, în colaborare cu Camera Agricolă a Judeţului Sălaj, Direcţia Agricolă Sălaj şi Biblioteca Judeţeană Sălaj.

Alte articole

One Thought to “Sălăjenii – invitaţi la Festivalul Vinului”

  1. Violeta

    De ce nu ne-ati anuntat pe newsleter inainte de desfasurarea acestui festival. Am vrut sa cumparam si noi niste vin pe sarbatori. In oras n-am vazut anunturi

Leave a Comment