Călin Marincaş, instructor cu „3 DAN”

Din cei 30 de sportivi examinaţi la finalul stagiului de pregătire din staţiunea Olimp, au fost promovaţi mai puţin de zece, printre ei aflându-se şi intructorul clubului CS Terra-Kid Zalău

Intructorul secţiei de karate a clubului Terra-Kid Zalău a avut parte de o vară plină de realizări. Devenit luna trecută Cetăţean de Onoare al municipiului Zalău, Călin Marincaş a avut o nouă realizare în această lună, promovând examentul pentru gradul „3 DAN”.
Karateka zălăuan a participat la stagiul de vară desfăşurat în staţiunea Olimp, eveniment la care au fost prezenţi aproximativ 80 de sportivi, instructori şi antrenori din cadrul Federaţiei Română de Karate Tradiţional.
Perioada de pregătire a durat o săptămână, iar în dimineaţa ultimei zile, 30 de sportivi şi instructori dintre cei prezenţi au susţinut examenul de grad, începând de la 1 DAN până la 6 DAN. Doar doi sportivi au susţinut examenul pentru obţinerea gradului „6 DAN”, fiind admis numai unul.
Cei mai mulţi au susţinute examenele pentru obţinerea gradelor „2 Dan” şi „3 DAN”. „Am susţinut mai multe probe. Au fost teste fizice, combinaţii de procedee tehnice atât invidivual, cât şi cu partener, demonstraţii, kata şi kumite. Mă bucur că am reuşit să obţin acest grad, dar mai ales că am obţinut printre cele mai mari note, iar la final am fost felicitat de examinatori”, a afirmat Călin Marincaş.
Sportivul zălăuan a intrat în posesia centurii negre, obţinând, totodată şi gradul „1 DAN” în urmă cu 13 ani, iar din 2012 a devenit instructor cu „2 DAN”. „Şi examenul pentru „2 DAN” l-am susţinut tot la Olimp, la finalul unui stagiu. Aceste grade sunt recunoscute şi la nivel mondial şi reflectă cunoştinţele dobândite de-alungul anilor. În momentul în care eşti delegat ca arbitru la o competiţie, în funcţie de gradele pe care le ai poţi fi arbitru de colţ sau arbitru principal”, a mai precizat Marincaş.
Stagiul de la Olimp a fost condus de Vladimir Jorga, preşedintele Federaţiei Europene de Karate -tradiţional, dar a fost prezent şi noul preşedinte al Federaţiei Române de Karate Tradiţional, Nicolae Mărăndici.
Desemnat de patru ori cel mai bun sportiv din judeţul Sălaj, Călin Marincaş are şanse mari să se afle şi la finalul acestui an în fruntea celor mai buni sportivi, mai ales dacă se va întoarce cu rezultate bune de la Campionatul Mondial de karate fudokan, programat în luna decembrie, la Praga.

 

 

Leave a Comment