Buget de criză pentru finanţarea acţiunilor sportive din judeţ

Sălajul va găzdui în acest an 60 de competiţii sportive pentru care Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret (DJST) va acorda un sprijin financiar în valoare totală de 50.000 de lei, cu 30.000 de lei mai puţin decât în 2013, a anunţat Adrian Fărcaş, directorul instituţiei. „Ministerul Tineretului şi Sportului ne-a aprobat o alocaţie bugetară pentru 2014, pentru derularea competiţiilor din calendar, de 50.000 de lei, sumă inferioară celei din intervalul 2010-2013, când ne-au fost repartizaţi câte 80.000 de lei anual. În aceste condiţii suntem obligaţi să renunţăm la acordarea de finanţare pentru 18 competiţii şi să sprijinim alte 60”, a explicat oficialul DJST Sălaj, adăugând că toate aceste acţiuni vor angrena circa 16.000 de sportivi.
Potrivit spuselor sale, una dintre cele mai importante competiţii sportive din acest an o constituie „Cupa Văilor”, aflată la cea de-a 46-a ediţie, ce va avea loc în luna mai, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj. Manifestarea, ce va reuni aproximativ 3.400 de participanţi, elevi ai claselor III-VIII, se va desfăşura la disciplinele minifotbal, handbal, volei şi atletism. „Este cea mai amplă acţiune sportivă din ţară din punct de vedere al numărului de participanţi într-o singură zi – circa 2.700 de elevi la etapa pe cele 11 văi”, a ţinut să precizeze Fărcaş. Acesta a adăugat că DJST Sălaj va asigura 5.900 de lei pentru acordarea premiilor primelor trei echipe clasare de la fiecare disciplină sportivă.
O altă competiţie de amploare finanţată de DJST Sălaj este Cupa Lyceum, aflată la ediţia a 20-a şi destinată tinerilor din ciclul liceal. Aproximativ 1.600 de liceeni se vor lua la întrecere, în octombrie, la baschet, volei şi handbal, bugetul prevăzut pentru premiere fiind de 2.300 de lei. Pe lista manifestărilor sportive programate în acest an se mai află Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, în perioada februarie-aprilie, dedicată elevilor de gimnaziu şi liceu, la disciplinele şah, baschet, fotbal, handbal, volei, tenis de masă, badminton şi cros; Memorialul „Radu Gog” (fotbal), Cupa „1 Iunie” (tenis de masă), Memorialul „Smith” (tenis), Cupa Zalăului (karate modern) şi Cupa „Meseşul” (box).

Leave a Comment