Buget aproape dublu pentru fotbalul din municipiu

Autorităţile locale au aprobat la începutul acestui sezon competiţional aproape 700.000 de lei clubului FC Zalău, iar pentru campionatul viitor, se are în vedere alocarea a peste 1.100.000 de lei pentru „sportul rege” din municipiu. Foarte probabil, echipa din Liga a III-a va beneficia de peste 1.000.000 de lei. Volei Municipal Zalău va avea în anul competiţional următor un buget asemănător cu cel din actuala ediţie.

Pe masa consilierilor locali se va afla în şedinţa de vineri şi un proiect de hotărâre privind bugetul ce urmează să fie alocat sportului de masă şi sportului de performanţă din municipiu.
Faţă de anul trecut, autorităţile locale intenţionează să aloce pentru sportul de masă cu doar 50.000 de lei mai mult decât în 2016, suma totală ce urmează să fie aprobată fiind de 150.000 de lei. Aceasta, după ce primarul Ionel Ciunt a afirmat în cadrul Galei „Laureaţii Anului Sportiv 2016”, desfăşurată la finalul anului trecut, că ar trebui acordată mai multă atenţie sportului de masă.
„Este o diferenţă foarte mare între suma alocată sportului de performanţă şi cea alocată sportului de masă, de aceea, în 2017, m-aş bucura dacă aceste sume ar arăta altfel. Bani mai mulţi alocaţi sportului de masă, înseamnă mai mulţi copii în sălile de sport şi pe terenurile de sport şi mai puţini tineri în cluburi ori în alte zone unde trebuie să facă faţă unor provocări”, afirma edilul zălăuan la finalul anului trecut.
Pentru sportul de performanţă, se are în vedere suma de 3.970.000 de lei, bani ce urmează să fie alocaţi voleiului şi fotbalului din municipiu. Voleiul va primi 2.820.000 de lei, în timp ce fotbalul va beneficia de 1.150.000 de lei.
În actualul sezon, vicecampioana Volei Municipal Zalău beneficiază de un buget de 2.720.000 de lei, însă, autorităţile locale au alocat 50.000 de lei şi pentru Volei Club Zalău 2015, formaţie ce activează în Divizia A2 Vest. La fel se va întâmpla şi în sezonul viitor, din cei peste 2.800.000 de lei urmând a fi alocaţi şi formaţiei din eşalonul secund, foarte probabil, chiar şi clubului de copii condus de Marius Lazăr.
Lucrurile arată, însă, mult mai bine pentru „sportul rege” din municipiu. În anul în care conducerea echipei de fotbal, FC Zalău, a anunţat că noul obiectiv este promovarea în Liga a II-a, autorităţile locale propun un buget aproape dublu pentru această ramură sportivă.
FC Zalău beneficiază în acest sezon de aproape 700.000 de lei, iar în anul competiţional viitor, autorităţile locale propun suma de 1.150.000 de lei. Cei mai mulţi bani se vor îndrepta spre formaţia din Liga a III-a, însă, în atenţia autorităţilor locale intră şi două cluburi de copii şi juniori din municipiu.
Un buget de 1.000.000 de lei ar fi mai mult decât suficient pentru o echipă de Liga a III-a cu obiectiv de promovare în eşalonul secund.

One Thought to “Buget aproape dublu pentru fotbalul din municipiu”

  1. Anonim

    Foarte bine trebuie si la fc zalau marit bugetul nu numa la volei sper ca cu bugetul asta fc zalau sa aduca jucatori si sa promoveze in liga 2

Leave a Comment