Bronz paralimpic pentru sălăjeanul Alex Bologa

Devenit cunoscut în România atât prin povestea de viaţă, cât şi prin rezultatele obţinute la competiţiile paralimpice naţionale şi internaţionale, Alexandru Bologa a impresionat, din nou, vineri cu un rezultat deosebit. Sportivul originar din localitatea Derşida, comuna Bobota, a obţinut medalia de bronz în cadrul Jocurilor Paralimpice de la Tokyo.

Judoka legitimat la Universitatea Cluj l-a întâlnit în sferturile de finală ale categoriei -60 de kilograme pe japonezul Takaaki Hirai, pe care l-a învins cu scorul de 10 – 0. A urmat duelul din semifinală, unde sălăjeanul Bologa s-a duelat cu azerul Vugar Shirinli, în faţa căruia a fost nevoit să se vadă învins. Ambiţia şi calităţile pe care le are l-au ajutat, însă, pe reprezentantul ţării noastre să urce pe podium la finalul întrecerii şi să cucerească a doua medalie paralimpică din carieră. În lupta pentru medalia de bronz, Bologa a trecut de Şerzod Namozov, din Uzbekistan, repetând astfel performanţa obţinută la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.

Alexandru Bologa, despre care Florin Bercean – antrenorul lotului naţional de judo, spune că „vede cu mintea”, este primul român nevăzător care a obţinut o medalie la Jocurile Palarimpice. Pe lângă cele două bronzuri obţinute la cele două ediţii ale Jocurilor Paralimpice, Bologa a cucerit şi o medalie de aur la Campionatele Europene.

Tot vineri, Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, a obţinut medalia de argint la ciclism – în proba de urmărire individuală – 4000 m.

M. M.

2 Thoughts to “Bronz paralimpic pentru sălăjeanul Alex Bologa”

  1. Dorin

    Felicitari, Alex!

Leave a Comment