Braşovul a sărbătorit pe terenul Zalăului câştigarea medaliilor de bronz

Echipa pregătită de Gheorghe Tadici a cedat la scor, 21 – 29 partida susţinută sâmbătă după-amiaza, pe teren propriu, în faţa formaţieie Corona Braşov. Gruparea de la poalele Tâmpei a sărbătorit la finalul jocului câştigarea medaliilor de bronz, în timp ce jucătoarele lui Tadici s-au ales doar cu locul nouă în Liga Naţională.

Ultimul meci din actuala ediţie a Ligii Naţionale de handbal feminin a însemnat a 13-a înfrângere pentru HC Zalău, echipa antrenată de Gheorghe Tadici cedând cu scorul de 21 – 29 duelul de pe teren propriu cu ASC Corona Braşov. În continuare, fără Claudiua Constantinescu pe faza de atac, formaţia de la poalele Meseşului a făcut o primă repriză foarte bună în faţa mult mai valoroasei echipe a Braşovului. Acesta, în ciuda faptului că meciul de sâmbătă nu mai avea nicio miză pentru Zalăul lui Tadici, care ar fi terminat pe locul nouă chiar şi în cazul unei victorii. De cealaltă parte, Braşovul condus de pe margine de Bogdan Burcea, unul dintre secunzii pe care Tadici i-a avut la naţiională, a jucat cu multă ardoare, având în vedere că numai un succes le-ar fi adus oaspetelor medaliile de bronz.
Prima parte a jocului a fost una extrem de echilibrată. Cristina Zamfir a fost, de departe, cea mai bună jucătoare de la Corona, în timp ce pentru zălăuance, Larisa Tamaş, Teodora Bloj şi Diana Puiu au fost principalele marcatoare. Echipa vizitatoare s-a desprins la două goluri în minutul 17, 11 – 9, după care Zalăul a revenit, a înscris de cinci ori consecutiv şi a dus scorul de 14 – 11. Echipa lui Tadici a intrat cu avantaj minim la vestiare, 17 – 16, însă, partea a doua a fost una dezastruoasă pentru handbalistele zălăuane.
Jucătoarele pregătite de Tadici nu au mai rezistat presiunii făcute de adversar, făcând multe greşeli atât în apărare, cât şi pe faza de atac. S-a ratat mult, chiar şi din situaţii de „unu la unu”, iar până la finalul meciului, zălăuancele au marcat doar de patru ori. Oaspetele au jucat pentru „totul sau nimic”, iar acest lucru s-a văzut până în ultimul minut. Cristina Zamfir şi-a continuat recitalul de goluri, chiar dacă Tadici a introdus în poartă toţi cei trei portari pe care i-a avut la dispoziţie.
Până la finalul jocului, Corona Braşov s-a desprins la 29 – 21, o diferenţă în urma căreia formaţia de sub Tâmpa a câştigat medaliile de bronz în Liga Naţională.
HC Zalău: Ana Maria Inculeţ, Adina Mureşan, Diana Diaconu – Larisa Tamaş (4), Teodora Bloj (4), Diana Puiu (4), Andrada Trif (4), Valentina Bardac (2), Roxana Rob (2), Sabine Klimek (1), Claudia Constantinescu, Adina Cîrligeanu, Ştefania Lazăr, Florina Ţurcaş, Andrada Pop şi Anca Onicaş. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici
ASC Corona Braşov: Anamaria Olariu Mârcă, Denisa Dedu – Cristina Zamfir (10), Andreea Pricopi (4), Mihaela Briscan (4), Camelia Hotea (3), Carmen Cartaş (2), Laura Chiper (2), Oana Bondar (2), Marilena Neagu (1), Adriana Ţăcălie (1), Anişoara Marcu, Nicoleta Dincă şi Anamaria Berbece. Antrenor principal: Bogdan Burcea. Antrenor secund: Dumitru Berbece

One Thought to “Braşovul a sărbătorit pe terenul Zalăului câştigarea medaliilor de bronz”

  1. Anonim

    Brasov a fost mai buna la toate capitolele, inclusiv galeria Coronei a fost mult peste zalauani si s-a remarcat prin fair-play.

Leave a Comment