Bogdan Nicolae, antrenor secund CSVM Zalău: „Era normal să le dăm şansa să evolueze şi jucătorilor de rezervă”

După 3 – 0 la Dej, Volei Municipal a câştigat primele două seturi şi în returul de la Zalău, desfăşurat miercuri seara, iar la acest scor, antrenorul Marian Constantin a introdus jucătorii de rezervă, menajând titularii pentru disputa de sâmbătă, cu CSM Bucureşti. Rezervele Zalăului au pierdut actul trei, dar l-au câştigat pe cel de-al patrulea, scorul final devenind 3 – 1.

Volei Municipal Zalău a ajuns miercuri seara în careul de aşi al Cupei României, după ce a dispus cu scorul de 3 – 1 în manşa retur din cadrul sferturilor de finală de Unirea Dej. Vicecampioana României s-a impus şi în meciul tur cu scorul de 3 – 0, astfel că mai avea nevoie de doar două seturi pentru a-şi asigura prezenţa în semifinalele Cupei României.
Antrenorul Marian Constantin nu a riscat nimic şi a trimis în teren sextetul de bază, iar „ecuaţia” calificării a fost rezolvată după primele două seturi. Meciul a început cu patru puncte câştigate consecutiv de zălăuani, obligându-l pe antrenorul dejenilor să solicite întreruperea jocului. Diferenţa din teren era, însă, una cât se poate de clară, astfel că avantajul gazdelor a crescut la cinci lungimi la prima întrerupere tehnică, 8 – 3 şi la şase la cea de-a doua, 16 – 10. Vicecampioana a avut o evoluţie bună pe faza de construcţie şi în finalul setului, mărindu-şi avantajul la şapte puncte, 25 – 18.
Diferenţa din actul secund a fost de cinci puncte în favoarea zălăuanilor, după 8 – 4 şi 16 – 12 la cele două time-out-uri tehnice.
Calificarea era deja rezolvată, astfel că antrenorul Constantin a început parţialul trei cu jucătorii de rezervă. Jocul acesta a fost departe de cel al titularilor, mai ales în setul trei, pe care l-au pierdut cu 19 – 25. Situaţia din teren a fost echilibrată până la cea de-a doua întrerupere tehnică. Oaspeţii au intrat cu avantaj minim, 16 – 15, după care s-au desprins decisiv, profitând de greşelile la construcţie făcute de voleibaliştii zălăuani.
Apostrofaţi de antrenorul Constantin la finalul parţialului, voleibaliştii de rezervă au evoluat cu mai multă ambiţie în actul patru, iar rezultatul s-a văzut şi pe tabelă. 8 – 5 a fost scorul la primul time-out tehnic, 16 – 15 la al doilea şi 25 – 21 în final, Volei Municipal obţinând astfel calificarea în semifinalele Cupei României.
„Am avut nevoie de un punct, după care le-am acordat şansa să evolueze şi jucătorilor tineri, pentru a acumula experienţă. Suntem muţumiţi de ce am realizat, chiar dacă rezervele mai au mult de muncit. În acest fel, titularii s-au odihnit şi sperăm să se recupereze cât mai bine pentru meciul de sâmbătă, de la Bucureşti”, a declarat antrenorul secund, Bogdan Nicolae.
„Au fost două meciuri relativ asemănătoare cu cei de la Unirea Dej. Şi jocul de la Zalău trebuia să se termine în trei seturi, dar se pare că jucătorii de rezervă au vrut să evolueze mai mult în această seară. Sigur că s-au făcut şi greşeli în setul trei, dar, oarecum este normal acest lucru, având în vedere rezervele că au evoluat puţin în campionat”, a afirmat şi libero-ul Adrian Feher.
În penultima fază a competiţiei, echipa zălăuană va întâlni Ştiinţa Explorări Baia Mare, care a eliminat Volei Municipal Piatra Neamţ. În cealaltă semifinală se vor duela campioana Universitatea Craiova şi Arcada Galaţi.
Volei Municipal Zalău: Matthias Valkiers, Adrian Gontariu, Răzvan Mihalcea, Mykola Rudnytskyi, Karel Lintz, Leonardo Dal Bosco şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Filip Constantin, Mihai Tarţa, Cornel Miron, Vlad Cuciureanu şi Rareş Bălean. Antrenori: Marian Constantin (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Unirea Dej: Codrin Mocanu, Lucian Tofan, Natan Savan, Andrei Mihălescu, Eduard Catrina, Goran Isek şi Horaţiu Gavriş – libero. A mai evoluat: Adrian Fuzeşi. Antrenori: Victor Lazăr (principal) şi Szilagyi Tiberiu (secund)

Leave a Comment