Bogdan Burcea, înlocuitorul lui Tadici la echipa naţională

Imediat după încheierea Campionatului European din luna decembrie a anului trecut, selecţionerul Gheorghe Tadici a anunţat că doreşte să se retragă de la echipa naţională din motive obiective, lesne de înţeles. Unul dintre ele este faptul că Federaţia Română de Handbal (FRH) a permis un număr nelimitat de jucătoare străine în campionatul intern. „Mă retrag de la echipa naţională, nu îmi dau demisia, vreau să se înţeleagă acest lucru”, afirma Gheorghe Tadici la finalul anului trecut.
Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a căutat soluţii în prima parte a acestui an, dar a sperat şi la o revenire asupra deciziei din partea fostului selecţioner. Cum Tadici şi-a menţinut poziţia, conducerea FRH a fost nevoită să caute altă soluţie. S-au vehiculat mai multe nume de antrenori străini, dar şi din ţară, iar cel care îl va suplini pe Gheorghe Tadici, cel puţin la prima acţiune a lotului naţional, este Bogdan Burcea. De altfel, Burcea, care este şi antrenor principal la Corona Braşov, a şi făcut convocările pentru Trofeul Carpaţi programat la Cluj în perioada 20 – 21 martie.
Persoane din anturajul antrenorului Burceau ne-au dezvăluit că oficialii FRH iau în calcul şi varianta unei colaborări a antrenorului de la Braşov cu tehnicianul campioanei HCM Baia Mare, Tone Tiselji, care ar urma să ocupe funcţia de director tehnic.
În lotul convocat de Bogdan Burcea pentru Trofeul Carpaţi se află şi două handbaliste de la HC Zalău: interul Diana Puiu şi pivotul Crina Pintea.

2 Thoughts to “Bogdan Burcea, înlocuitorul lui Tadici la echipa naţională”

  1. Ce sa cautePuiu la nationala , acum cand joaca putin si numai in atac la HC Zalau ? Constantinescu face instructie cu ea si joaca de anul asta si in aparare , chiar daca nu straluceste .. Bine inceput pt Burcea …

  2. Suporter

    De la CSM Buc nici o jucatoarea ?Ful Brasov ?Fara Constantinescu.Start Ok Burcea

Leave a Comment