Barajul pentru Liga I se joacă pe 9 și 12 august

Federația Română de Fotbal a anunțat că barajul pentru menținerea / promovarea în Liga 1 se va desfășura în formatul tur – retur, în datele de 9 și 12 august. În cadrul acestuia se vor întâlni ocupanta locului 7 din playout-ul Ligii I și ocupanta locului 3 din playoff-ul Ligii II.

Se cunoaște doar o echipă

Deși au mai rămas doar câteva zile până la baraj, momentan se cunoaște doar una dintre cele doua echipe care se vor înfrunta. Este vorba de echipa CS Mioveni, care a încheiat pe locul 3 playoff-ul Ligii II. Echipa antrenată de Claudiu Niculescu a ratat dramatic șansa de a promova direct în Liga I după ce, în ultima etapă, a pierdut dramatic cu Petrolul Ploiești, pe teren propriu, scor 1 – 2. Astfel, CS Mioveni a încheiat la egalitate de puncte cu FC Argeș, însă, deoarece a beneficiat de o rotunjire a punctelor în playoff, a încheiat sezonul pe locul al 3-lea.

Situație încurcată în Liga I

În timp ce echipa din Liga II care va juca la baraj se știe deja, numele participantei din Liga I este încă necunoscut, din cauza unei situații destul de încurcate. Din cauza cazurilor apărute de Coronavirus în sânul echipei, FC Dinamo încheie actualul sezon fără 5 partide disputate. Este vorba de întâlnirile cu Sepsi, Hermannstadt și Chindia, în cazul ultimelor două fiind vorba de câte două întâlniri. Astfel, ocupanta locului 7, cel care merge la baraj, va fi decisă de către Liga Profesionistă de Fotbal, care are la dispoziție mai multe scenarii.

În cazul în care se va ține cont de clasamentul actual, fără toate partidele jucate, Poli Iași ar fi echipa care ar merge la barajul cu CS Mioveni. În cazul în care se va ține cont de raportul puncte / meciuri, cu înjumătățirea punctelor, Sepsi OSK ar ajunge la baraj. Ultima variantă ar fi tot cea a raportului  puncte / meciuri, însă fără înjumătățire, caz în care FC Voluntari ar ajunge la baraj. Decizia va fi luată cel mai probabil după jucarea ultimei etape din playoff, care este programată pe 5 august.

Din cauza faptului că nu se cunoaște încă cea de-a doua echipă,  casele de pariuri nu oferă încă cote pentru acest meci. Pentru a fi la curent cu ofertele pentru această partidă verifică constant casepariurionline.com. Intră aici pentru a alege cele mai bune case de pariuri online la care să pariezi de fiecare dată.

FC Voluntari, cea mai în formă

Dintre toate echipele din Liga I care ar putea ajunge la baraj, FC Voluntari este cea mai în formă. Echipa antrenată de Mihai Teja a intrat în playout cu doar 10 puncte și a obținut până acum 6 victorii și 3 egaluri, pentru un total de 21 de puncte.

De două ori în Liga I

Deși este o echipă relativ nouă, înființată în anul 2000, CS Mioveni ar putea ajunge pentru a treia oară în Liga I. Prima promovare în eșantionul de top al fotbalului românesc a avut loc în anul 2007, însă echipa a retrogradat după doar un sezon. Același lucru s-a întâmplat și și în 2011. În rest, a mai fost de două ori foarte aproape de promovare, în 2010 și 2015, când a pierdut de fiecare dată la baraj.

Leave a Comment