Banii îi luaţi, fotbal când mai jucaţi?

Probabil cu cel mai mare buget din Liga a III-a sau cel puţin cu unul dintre cele mai mari bugete din cele 10 Serii, SCM Zalău este departe de echipa despre care se spunea la începutul sezonului că va lupta pentru promovarea în Liga a II-a. Începutul de sezon este cât se poate de nefast pentru formaţia de la poalele Meseşului, care a suferit sâmbătă al doilea eşec consecutiv pe teren propriu, cedând cu 1 – 3 în faţa celor de la Minerul Ocna Dej.
După ratarea promovării în urmă cu două sezoane, SCM Zalău a efectuat o serie de modificări în lot, dar şi la nivelul băncii tehnice, iar lucururile nu au decurs deloc bine în sezonul anterior, echipa clasându-se la finalul ediţiei anterioare pe un modest loc 5. În vara acestui an s-au făcut noi „mişcări de trupe”, dar s-a adus şi o nouă bancă tehnică, una care are în componenţă inclusiv preparator fizic. Începutul părea unul promiţător, cel puţin după cum au aratat rezultatele din amicale. Au urmat, însă, partidele oficiale, unde SCM Zalău a debutat cu o eliminare ruşinoasă din Cupa României în faţa Sportului Şimleu Silvaniei. Debutul în campionat a venit cu un 4 – 0 pe teren propriu în faţa nou-promovatei CSM Sighetu Marmaţiei, cu toate că jocul echipei nu a fost unul impresionant. În etapa a doua, SCM a jucat tot pe teren propriu, suferind primul eşec în campionat, 0 – 1 în faţa celor de la Lotus Băile Felix. Prestaţia echipei a lăsat de dorit chiar şi în etapa trecută, în care Zalăul s-a impus cu 1 – 0 pe terenul nou-promovatei, Victoria Carei, iar sâmbătă, în etapa a patra, formaţia condusă de Cristian Lupuţ şi Claudiu Cornaci a primit o lecţie de fotbal din partea celor de la Minerul Ocna Dej. Există în lot jucători care au activat în trecut chiar şi la nivelul primului eşalon, fotbalişti plătiţi regeşte la Zalău, dar a căror evoluţie lasă mult de dorit. Dacă în partidele amicale au fost „zmei”, de ce în partidele oficiale sunt „mieluşei”? Dacă în trecut au activat la un nivel superior, de ce la Zalău nu-şi confirmă valoarea? Dacă tot s-au făcut atâtea investiţii şi continuă să se facă, de ce echipa nu merge nici acum în direcţia corectă? Sunt multe întrebări pe care şi le pun iubitorii fotbalului zălăuan, iar răspunsul clubului, prin rezultatele echipei, nu este deloc încântător.
După patru etape, SCM Zalău a învins practic două nou-promovate şi se situează pe un modest loc 5. Pentru elevii lui Cristian Lupuţ urmează duelul din etapa a V-a cu Sportul Şimleu, formaţia de la poalele Măgurii cedând greu în etapa de sâmbătă, 0 – 1 pe terenul celor de la FC Bihor. Bihorenii au înscris unicul gol al partidei în minutul 82, prin fostul atacant al Zalăului, Sergiu Jurj.

6 Thoughts to “Banii îi luaţi, fotbal când mai jucaţi?”

 1. […] Probabil cu cel mai mare buget din Liga a III-a sau cel puţin cu unul dintre cele mai mari bugete din cele 10 Serii, SCM Zalău este departe de echipa despre care se spunea la începutul sezonului că va lupta pentru promovarea în Liga a II-a. Începutul de sezon este cât se poate de nefast pentru formaţia de la poalele Meseşului, care a suferit sâmbătă al doilea eşec consecutiv pe teren propriu, cedând cu 1 – 3 în faţa celor de la Minerul Ocna Dej. După ratarea promovării în urmă… Citeste mai mult […]

 2. […] Probabil cu cel mai mare buget din Liga a III-a sau cel puţin cu unul dintre cele mai mari bugete din cele 10 Serii, SCM Zalău este departe de echipa despre care se spunea la începutul sezonului că va lupta pentru promovarea în Liga a II-a. Începutul de sezon este cât se poate de nefast pentru formaţia de la poalele Meseşului, care a suferit sâmbătă al doilea eşec consecutiv pe teren propriu, cedând cu 1 – 3 în faţa celor de la Minerul Ocna Dej.  » Mai multe detalii […]

 3. Anonim

  Uite asa face misto Ciunt de noi. Iar noi ca prostii, ne uitam si nu zicem nimic. Demisiaaaa baaaaa

 4. Un salajean

  Jucatorii adusi la Zalau sunt expirati .Au venit aici ca erau bani de papat .Daca erau de valoare nu alegeau Zalaul.Aici au gasit conducatori de valoarea lor .

 5. Anonim

  Pura & Pop – groparii fotbalului in Zalau

Leave a Comment