Autorităţile pun frână avalanşei de sportivi străini din competiţiile interne

Autorităţile au luat, după o lungă aşteptare, o decizie legată de limitarea sportivilor străini în competiţiile interne. Fotbalul, mai exact anumite echipe din prima divizie, vor fi direct afectate de această decizie. Legat de subiect s-a vorbit de încurajarea sportivilor autohtoni, dar şi de discriminare, de interesul echipelor naţionale, dar şi de interesul celor care îi plătesc lună de lună pe jucători. Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat un ordin care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi. la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă. Obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022-2023, a precizat ministerul. „Sportul, prioritate naţională!

Pentru a ajuta echipele noastre naţionale, sportivii români trebuie susţinuţi şi prioritizaţi. Mulţumesc federaţiilor pentru consultările în luarea acestei decizii şi multă baftă în implementarea ei!”, a notat Eduard Novak pe Facebook. Măsura era cerută de foarte mult timp, existând situaţii în care anumite echipe (fotbal, handbal…) erau alcătuite exclusiv din sportivi din afara ţării.

3 Thoughts to “Autorităţile pun frână avalanşei de sportivi străini din competiţiile interne”

  1. […] Autorităţile au luat, după o lungă aşteptare, o decizie legată de limitarea sportivilor străini în competiţiile interne. Fotbalul, mai exact anumite echipe din prima divizie, vor fi direct afectate de această decizie. Legat de subiect s-a vorbit de încurajarea sportivilor autohtoni, dar şi de discriminare, de interesul echipelor naţionale, dar şi de interesul celor care îi plătesc lună de lună pe jucători. Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat un ordin care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi. la competiţiile… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Măsura e f bună și trebuie aplicată imediat !

  3. Gheorghe

    Felicitări ministrului Novak . Afară cu mercenari pe banul public !

Leave a Comment